Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.07.16.

Emlékpark épül az auschwitzi közösség számára

Fotó: zsido.com

Emlékpark épül az eredeti auschwitzi zsidó közösség számára.

Amíg a tábort 2.1 millió ember keresi fel évente, addig a városba mindössze néhány százan látogatnak el. Egy új kezdeményezés szeretne ezen változtatni egy emlékparkkal, továbbá az egykori közösség múltját feldolgozó kiállítással.

Az oswiecimi zsidó hitközség központja a 2000 főt befogadó nagyzsinagóga volt, amelyet a bevonuló német csapatok nyolcvan évvel ezelőtt felgyújtottak. A közösség négyszáz évig állt fenn, és tagjai között egyaránt akadtak híres tudósok, kereskedők és iparosok. Itt épültek fel Lengyelország első gyárai, melyeket zsidó családok alapítottak.

A lerombolt zsinagóga helyén emlékparkot alakítanak ki, melynek őszre tervezett megnyitójára külföldről is érkeznek majd a városból elszármazott zsidók.

dfd

A kivitelezést az Auschwitzi Zsidó Központ (AJC) nevű szervezet felügyeli, mely egyéb projekteket is indított Oswiecimben. Erre példa a város egyetlen fennmaradt zsinagógájának felújítása és egy apró zsidó múzeum létrehozása. 

(zsido.com)

A képre kattintva tekintse meg a galériát!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.