Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.07.17.

Elkezdődött a Planned Parenthoodtól az állami támogatások megvonása

Fotó: Scott Olson/Getty Images

Megkezdődött a Planned Parenthood és más abortuszt végző klinikák állami pénzmegvonása.

A Trump adminisztráció ezen a héten két állami bíróság engedélyével hivatalosan is megkezdhette új törvényének végrehajtását, amely miatt például a Planned Parendhood évi 60 millió dollárt veszít a támogatásaiból. – írja a The Hill.

Az új szabály megtiltja a Title X Család Tervező Programnak, amelyet még Richard Nixon elnök léptetett életbe 1970-ben, hogy azokat az intézményeket támogassa, amelyek családtervezésre hivatkozva hajtanak végre, reklámoznak, utalnak, vagy támogatnak abortuszokat.

A Planned Parenthood azt nyilatkozta az ügyben, hogy a vésztartalékaikat használnák fel az új törvény miatt, hogy kipótolják a hiányzó pénzösszegeket.

Carol Tobias, az Élethez Való Jog Nemzeti Tanácsának elnöke elmondta, hogy örül az új szabálynak, mert az abortusz nem családtervezés, a törvény pedig meghúzza a határt az abortusz és a gyermekvállalás tervezése között.  

"Az új szabályzatot azért hozták meg, mert a pro-life csoportok panaszkodtak arra, hogy bár tiltott az abortusz pénzelése államilag, nem szándékosan ez mégis megtörtént, ugyanis a Planned Parenthood és ahhoz hasonló létesítmények, nem csak abortuszt végeznek, így megkapják a teljes állami támogatást." – mondta a Live Action pro-life csoport, amely szerint így az adófizetők pénze akaratuk ellenére.

Az új törvénnyel részben ezt akadályozta meg a Trump adminisztráció, ugyanis a Title X csak egy a sok állami program közül, amely támogatja a Planned Parenthoodot. Több mint 500 millió dollárt kap évente az államtól, 2018-ban pedig 1,6 milliárd dollár bevétele volt.  

(christianheadlines.com)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.