Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2019.01.08.
Kántor Fanni

Egyszerre avattak mecsetet és templomot Egyiptomban

Fotó: google - A kép illusztráció

Felavatták Egyiptomban a Közel-Kelet legnagyobb keresztény katedrálisát.

A kormány új fővárosában ezzel egyszerre egy mecsetet is felavatott. Az egyiptomi keresztények, a koptok a közel-kelet legnagyobb katedrálisát kapták karácsonyra. Az éjféli misét már az új szentélyben tarthatták meg. A Kairótól 45 kilométerre lévő templom több mint 8 ezer hívő fér el.

Az avatáson részt vett Mahmúd Abbász palesztin vezető és Egyiptom államfője is. Mindemellett üdvözlő üzenetet küldött a koptoknak Ferenc pápa és Donald Trump amerikai elnök is.

„Kivételes eseménynek tartom a mait. Példa nélküli az egész iszlám és keresztény történelemben. Soha nem láttam még, nem tudok róla, hogy mecsetet és templomot együtt építettek és egyszerre avattak volna fel, a muszlimok és a keresztények kölcsönös tiszteletének, szeretetének jegyében” – mondta Sejk Ahmed El-Tajjeb, a kairói Al-Azhar mecset és egyetem nagyimámja. (Hír TV)

 

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.