Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.09.12.
Kántor Fanni

Egyre durvábbak a kínai hatóságok a keresztényekkel

FORRÁS: 123game.net
A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Kínában egyre több keresztény ellen indítanak eljárást a hatóságok

Egyre több keresztényt ér bántalmazás, hatósági igazságtalanság Kínában – írja a mandiner, amely szerint Pekingben és több vidéki tartományban Bibliákat égettek el és feszületeket rongáltak, távolítottak el. Sőt többször olyan nyilatkozatok aláírására kényszerítették a hívőket, amelyekben meg kellett tagadniuk a hitüket – jelentette az AP hírügynökség helyi lelkészektől származó információkra hivatkozva. A China Aid nevezetű amerikai szervezet szerint az elmúlt hetekben több templomot is bezárattak a közép-kínai Honnan tartományban és a fővárosban is. Szerintük Kína nyíltan lábbal tiporja a vallásgyakorlás szabadságát biztosító jogot. Legutóbb az 1966 és 76 közötti forradalom során voltak ilyen állapotok a térségben. A kínai kormány azt állítja, hogy csak a szélsőségesek megfékezése érdekében tesz lépéseket és tagadják, hogy átnevelő táborokat tartanának fenn keresztények számára. (mandiner / AP)

Apácák tüntetnek Indiában

Katolikus apácák nyíltan tüntetnek Keralan állam utcáin Indiában az ellen, hogy az egyik helyi érseket egyik társuk megerőszakolásával vádolják. Egy helyi politikus megkérdőjelezte az áldozat szavahihetőségét, és prostituáltnak nevezte. A „Nemzetközi Egyesület a Nőkért” felháborítónak nevezte szavait és rendőrségi vizsgálatot követel. Az apáca Franco Mullackal ellen nyújtott be panaszt még június 27.-én és azt állítja, hogy már 2 éve zaklatja a férfi, aki azt állítja, hogy csupán bosszúvágyból nyújtották be ellene a panaszt, amelyből semmi sem igaz. A térségben egyébként nem egyedi eset, hogy szexuális zaklatás miatt panaszkodnak a helyi apácák. (The Guardian)

Biblia miatt tiltottak be keresztény műsort Belgiumban

Keresztény televíziós műsort tiltottak be Belgiumban, miután abban felolvasták az Efézusbeliekhez írt levél 5 fejezetének 22-33 versszakát, amely azt kéri a feleségektől, hogy engedelmeskedjenek a férjüknek. A kultúráért, ifjúságért és médiáért felelős miniszter, Sven Gatz Twitteren azt írta, azt kéri kíméljék meg a polgárokat, minden „nőellenes” kijelentéstől. Ugyanis szerinte már rég óriási felháborodást keltett volna, ha egy imám mondta volna mindezt. Kijelentette, hogy attól még, hogy egy régi könyvből, azaz a Bibliából olvasnak fel, nem szabad hagyni, hogy publikus üzenetként közvetítsék azt a televízióban. Párttársai nem értettek vele egyet, de a politikus reméli, hamarosan újra vitatkozhatnak a témáról. (The Guardian)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.