Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.08.08.
Hack Petra

Egy lelkész miatt veszett össze Törökország és az USA

FOTÓ: DHA via AP - Andrew Brunson, lelkészt háziőrizetbe helyezték az elmúlt hetekben

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Egymásnak esett Amerika és Törökország Andrew Brunson, lelkész miatt

"A fennálló problémák megoldásáról" egyeztetett Mevlüt Cavusoglu török és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, miután az utóbbi hetekben feszültség alakult ki a két ország között egy amerikai lelkész törökországi fogva tartása miatt - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség. Andrew Brunson tiszteletest a 2016-os török puccskísérletet követően tartóztatták le Izmirben, ahol egy kis protestáns templom prédikátora volt. A lelkész a vád szerint támogatta az összeesküvésért felelőssé tett hálózatot, illetve a kurd szeparatista mozgalmat, ráadásul kémkedett is az Egyesült Államok javára. A per régóta terheli az amerikai-török viszonyt, de viszály csak azután robbant ki Ankara és Washington között, hogy a több mint másfél éve előzetes letartóztatásban lévő lelkipásztort július 25-én házi őrizetbe helyezték. Az Egyesült Államok kormánya múlt szerdán zárolta a török belügyminiszter és a török igazságügyi miniszter amerikai javait az ügyben játszott feltételezett szerepük miatt, valamint megtiltotta, hogy belépjenek az országba és amerikai állampolgárok üzleti kapcsolatba kerüljenek velük. Szombaton Recep Tayyip Erdogan török elnök válaszul a washingtoni szankciókra ugyanezt az intézkedést rendelte el az amerikai belügyminiszterre, valamint az igazságügyi miniszterre vonatkozóan. (MTI)

Kifizetné a dániai burkabüntetéseket egy algériai üzletember-aktivista

A politikai aktivistaként is tevékenykedő Rasíd Nekkáz a Berlingske nevű dán napilapnak úgy nyilatkozott: a jövő hónapban az országba látogat, hogy befizesse az augusztus 1-jén életbe lépett, az arcot eltakaró ruhadarabok viseletét tiltó jogszabály értelmében kiszabott bírságokat. Nekkáz hozzátette: ő maga ugyan ellenzi a nikábot, de védelmébe veszi a nikáb viselésének jogát, csakúgy, mint az ahhoz való jogot, hogy a nők szabadon eldönthessék, kívánnak-e fejkendőt, hidzsábot hordani. Ő maga a korábbiakban más európai országokban, a többi közt Belgiumban és Franciaországban is fizetett be hasonló tiltásokból fakadó bírságokat. A dán rendőrség a múlt hét végén szabta ki az első bírságot az új jogszabály rendelkezéseinek megsértéséért, egy nikábot viselő 28 éves nőt 1000 koronára (43 ezer forint) bírságoltak meg. (MTI)

BORIS JOHNSON: Kritizálta a burkatörvényt - bocsánatot kell kérnie!

Bocsánatkérésre szólította fel a kormányzó brit Konzervatív Párt elnöke és Theresa May, a brit miniszterelnök Boris Johnsont a dániai burkatörvénnyel kapcsolatban megfogalmazott egyes kijelentései miatt. A volt külügyminiszter a The Daily Telegraph című konzervatív napilapban megjelent cikkében bírálta a burkára és az arcot takaró más viseletekre vonatkozó dániai tilalmat, de egyúttal nevetségesnek nevezte, hogy "emberek postaládának öltözve" járnak az utcán. A burkát viselő nőket nemcsak postaládához, hanem bankrablókhoz is hasonlította. Párttársai közül van, aki a kizárását sürgeti a konzervatív pártból. (MTI)

JÓ ÁLLAPOTÚ ZSIDÓ TEMETŐK - Amerika megdicsérte Magyarországot

A magyarországi zsidó temetők felújítása érdekében tett magyar kormányzati erőfeszítéseket méltatja az Örökség Alapítvány a Zsidó Temetők Megőrzéséért (HFPJC) nevű, New York-i székhelyű szervezet, amelynek Orbán Viktor miniszterelnök részére is megküldött állásfoglalását Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke juttatta el szerdán az MTI-nek. A dokumentumban azt írják: a magyar származású amerikai ortodox zsidók közösségeinek nevében elismerésüket fejezik ki a magyar kormánynak, amely Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével elkötelezetten támogatta magyarországi zsidó temetők felújítását. Emlékeztetnek: az elmúlt években Magyarország hatalmas erőfeszítéseket tett a zsidó temetőkért. (MTI)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.