Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.06.14.

Egészségesebb leszel, ha heti kétszer a barátaiddal lógsz

Fotó: World Atlas

Az Oxfordi Egyetem kutatói szerint heti két alkalommal „kell” a barátainkkal időt tölteni ahhoz, hogy ennek a pozitív hatása a testi- lelki egészségen is megmutatkozzon.

A kutatás azt is kiderítette, hogy azok, akiknek több barátjuk van, kevesebbszer betegszenek meg, gyorsabban épülnek fel egy-egy műtét után, és általánosságban is kevésbé valószínű, hogy meghalnak.

Dr. Robin Dunbar, a kutatás vezetője elmondta, hogy mindkét nem képviselői átlagosan heti két alkalommal találkoznak a barátaikkal, és hogy ez mind a férfiak, mind a nők számára előnyös.

A nőknél ez azért van, mert úgy tűnik, jobban reagálnak a stresszre, ha vannak barátaik – a velük való találkozás oxitocin hormont szabadít fel, ez a kötődés- és szeretethormon sokat segít a nehéz helyzetekben.

A férfiak számára ugyanennyire fontos a társaságuk.

Rengeteg közös programra van lehetőség a közös sportolástól kezdve a sima szombat este kanmurikig, viszont ahhoz, hogy a barátságok erősek maradjanak, érdemes hetente kétszer találkozni a hozzánk legközelebb álló négy emberrel

– foglalta össze dr. Dunbar.

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.