Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.08.17.
Kántor Fanni

DURVA: Volt ISIS-os fogvatartójával találkozott egy lány Németországban

FOTÓ: TWITTER

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Németországban találkozott az őt rabszolgaként eladó terroristával egy yazidi lány

Egy, az Iszlám Állam által a keresztény hite miatt rabszolgaként értékesített jazidi tinédzserkorú lány arról számolt be, hogy miután kiszabadult a közel-keleti fogságból, Németországban összetalálkozott azzal az immár "menekültként" pózoló férfival, aki az Iszlám Állam emberkereskedőjeként őt árulta a rabszolgapiacon. Elmondása szerint az első találkozáskor nem is akart a szemének hinni, próbálta elhessegetni a rossz gondolatait, azonban amikor másodszorra újra meglátta, már Humam is kiszúrta őt. A vérfagyasztó találkozót követően a lány azonnal a német rendőrséghez fordult, ahol elmondta, ki pontosan Abu Humam és milyen emberiesség elleni bűncselekményeket hajtott végre a Közel-Keleten. A német rendőrség azt felelte a lánynak, hogy a férfi regisztrált menedékkérőként lépett be Németországba, és semmilyen bizonyítékuk nincs arra vonatkozóan, hogy mit követett el Irakban, ezért nem tehetnek semmit. A lány ezek után annyira nem érezte magát biztonságban Németországban, hogy később hazaköltözött Kurdisztánba az édesapjához. (Bas News)

A Vatikán is elítélte a Pennsylvania-i pedofil botrányt

Két nappal később reagált arra a jelentésre a Vatikán, amely szerint az amerikai Pennsylvania államban az elmúlt hetven évben több mint háromszáz katolikus pap követett el szexuális visszaéléseket, áldozataik száma pedig meghaladja az ezret. Ezek a bűntények a Vatikán szerint "büntetendők és morálisan elítélendők". A jelentéssel kapcsolatban csak két szó tudja igazán leírni az érzelmeket: szégyen és szomorúság. A Szentszék egyértelműen elutasítja a fiatalok ellen elkövetett szexuális erőszakot - mondta a Vatikán sajtósa a CNN szerint. Tavaly decemberben Ausztráliában jelent meg a Királyi Bizottság jelentése, amiből az derült ki, hogy több ezer gyereket évtizedeken keresztül zaklattak különféle ausztrál intézményekben. A bizottság öt éven keresztül járt utána a dolognak, több mint nyolcezer áldozattal beszéltek. Az ott vizsgált szexuális zaklatások 61 százalékát katolikus papok követték el. (CNN)

Még több szankció jöhet a fogvatartott lelkész miatt Törökországban

Az Egyesült Államok még erőteljesebb büntető intézkedéseket szabhat ki Törökországra, ha nem bocsátja szabadon Andrew Brunson amerikai lelkipásztort - jelentette ki után újságíróknak az amerikai pénzügyminiszter. A tárcavezető a két évvel ezelőtt letartóztatott és néhány héttel ezelőtt házi őrizetbe helyezett amerikai baptista tiszteletes "gyors szabadon bocsátását" szorgalmazta. A várható további büntető intézkedések részleteiről azonban nem beszélt - írta az MTI. Az eddigi szankciók megviselték a török lírát, egyelőre úgy tűnik, Katar pénze mentheti meg a török gazdaságot. A török hatóságok 2016 nyarán, a puccskísérlet után tartóztatták le a több mint húsz éve Izmirben élő tiszteletest, akinek a felesége egyébként magyar. Azzal vádolták meg, hogy kémkedik az Egyesült Államok javára, valamint tagja és aktív segítője az önkéntes amerikai száműzetésben élő Fethullah Gülen hitszónok mozgalmának, amelyet Ankara a puccs hátterében sejt. Brunson tiszteletes mindig következetesen cáfolta a vádakat. Csaknem két esztendeig tartó börtön után néhány héttel ezelőtt házi őrizetbe helyezték, ám a szabadon bocsátásáról Ankara hallani sem akar. Egy török fellebbviteli bíróság a héten elutasította a lelkész kérelmét a házi őrizet megszüntetésére és az ellene hozott utazási tilalom megsemmisítésére. Donald Trump egy kormányülésen is szóba hozta Andrew Brunson ügyét, és ismételten azt hangsúlyozta, hogy a lelkész "nagyon is ártatlan ember". (MTI)

Büszkén vállalja zsidóellenességét Malajzia miniszterelnöke

..sőt még az antiszemitizmust is a zsidók találták ki szerinte, azért hogy elhallgattassák azokat, akik kritikusak lennének velük szemben. Mahathir Mohamed régóta hangoztatja nézeteit, 2003-ban például azt fejtegette, hogy 1,3 milliárd muzulmánt nem fog legyőzni néhány millió zsidó, 2012-ben pedig kijelentette, hogy a zsidók irányítják a világot.  Mahathir Mohamed egyszer azt is mondta, hogy nem zavarja, ha antiszemitának bélyegzik, hiszen mi más lehetne, amikor a „zsidók, akik olyan gyakran emlegetik a holokauszt idején elszenvedett szörnyűségeket, ugyanazt a náci kegyetlenséget mutatják az ellenségeikkel szemben”. A 92 éves politikus, aki összességében évtizedekig irányította Malajziát, azt is mondta a mostani interjúban: nem különösebben érdekli, hogy halála után miként emlékeznek rá és az örökségére. (zsido.com)

Sokan nem értenek egyet a Vatikánnal a halálbüntetés kérdésében

A halálbüntetés eltörlését szorgalmazó állásfoglalása visszavonására szólították fel amerikai katolikus személyiségek a pápát. A nyílt levél a First Things című konzervatív lapban jelent meg. A 45 aláíró - filozófusok, történészek, teológusok, politológus professzorok, papok - közölték: Ferenc pápa a katolikus egyház katekizmusát változtatta meg, amikor azt állította, hogy a halálbüntetés elfogadhatatlan, mert támadás az ember méltósága és sérthetetlensége ellen. Ezt az álláspontot az egyházon belül és kívül is sokan úgy értelmezték, hogy a halálbüntetés lényegileg erkölcstelen, következésképpen mindig törvénybe ütköző - írták. Az aláírók azzal érvelnek: jóllehet, egyetlen katolikus hívőt sem kényszerítnek arra, hogy elfogadja a halálbüntetést, de ettől függetlenül azt állítani, hogy ez a büntetés "lényegileg és mindig ördögi", ellentmond a Szentírásnak. (MTI)

DiNardo bíboros a washingtoni pedofilbotrány részletesebb vizsgálatát szorgalmazza

Theodore McCarrick volt érseket szeminaristák és kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolták meg, a múlt hónapban le is mondott. DiNardo, aki Galveston-Houston érseke, közleményében morális katasztrófának nevezte az amerikai katolikus egyház napvilágra kerülő szexuális botrányait, Javasolta azt is, hogy a vizsgálódásokat a Vatikán megbízottjai irányítsák. Az érsek emellett a visszaélések feltárásának új módszereit is kezdeményezte, bár részletekre nem tért ki. Közölte: nemsokára a Vatikánba utazik, és előterjeszti konkrét javaslatait. Daniel DiNardo leszögezte: a püspököknek nagy a felelőssége a történtekben.  (MTI)
 

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.