Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.09.13.
Kántor Fanni

DURVA: Németországban is több ezer gyermeket molesztáltak papok

FORRÁS: SCMP

Több ezer gyermeket molesztáltak a németországi papok is

Egy kiszivárgott jelentés szerint 1946 és 2014 között több ezer gyereket zaklattak szexuálisan katolikus papok Németországban, a legtöbbjük pedig semmilyen büntetést nem kapott a tettéért – írja a BBC. A jelentés az egyház megrendelésére készült, de csak szeptember 25-én került volna nyilvánosságra, és kiderül belőle, hogy 1670 pap követett el szexuális visszaélést a vizsgált időszakban összesen 3677 gyerekkel szemben. Az is kiderült, hogy az elkövetőknek csupán 38 százaléka kapott bármiféle büntetést a tettéért, ráadásul általában ők is megúszták kisebb elmarasztalással a dolgot. Elég gyakori volt az is, hogy egyszerűen csak áthelyezték őket máshova, ahol aztán még figyelmeztetést sem kaptak a tetteikért.

Tanácskozásra hívta össze a püspököket Ferenc Pápa

Ferenc pápa szerdán bejelentette, hogy rendhagyó csúcstalálkozóra hívja meg a világ összes államában működő püspöki konferenciák vezetőit a Vatikánba. A 2019 februárjára kitűzött találkozó összehívásának apropója az egyház tagjaival szemben globálisan felmerülő szexuális zaklatási krízis, illetve a nyár végi McCarrik-botrány. „A katolikus egyház értetlenül szemléli saját 9/11-ét, mely katasztrófánk konkrét dátummal még nem, de sok-sok évvel, és megszámlálhatatlan áldozattal annál inkább rendelkezik.”– jegyezte meg az egyház fejének eddigi tehetetlenségével kapcsolatban Gänswein érsek, Benedek pápa egykori tanácsadója a bejelentés előtt egy nappal, a szeptember 11-i terrortámadás évfordulóján.

Rasszistának titulálta london polgármestere az Izrael ellenes posztereket

A zsidó államot rasszizmussal vádló posztereket a brit főváros több pontján helyezték el palesztin aktivisták. A zsidó államot rasszizmussal vádló posztereket a brit főváros több pontján helyezték el palesztin aktivisták. Sértőnek és vandalizmusnak nevezte Sadiq Khan, London polgármestere azokat a plakátokat, amiket nemrég helyeztek el a város legalább hat buszmegállójában palesztin-barát aktivisták. A poszterek felirata szerint „Izrael egy rasszista kísérlet”.

Egységre szólította fel a világban élő zsidókat Reuven Rivlin

„Egy nép vagyunk, közös a történelmünk és a jövőnk” – jelentette ki az izraeli államfő a zsidó újév alkalmából mondott köszöntőjében. “Az egymáshoz fűző, mélyen közös történelmünkből eredő kötelékek az egész világon összekötnek bennünket. Tudom, hogy vannak időszakok, amikor világosabban látjuk a minket elválasztó, mint a minket egységbe fűző dolgokat” – mondta Rivlin jeruzsálemi újévi videoüzenetében.

Az elmúlt egy év alatt közel százezer fővel nőtt a zsidóság száma

Egy friss statisztika szerint jelenleg 14,7 millió zsidó él a Földön. Izraelben közel 6,6 millió zsidó él, előző évben 6,5 millió volt ugyanez a szám. A diaszpórában élő közösségeket összesen 8,1 millió fősre teszik. Az országok között még mindig az Amerikai Egyesült Államok vezet, ahol 5,7 millió fősre becsülik a zsidóság lélekszámát. Kanadában nagyjából 391 ezren vannak.

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.