Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.11.07.
Kántor Fanni

CSALÁDI KONZULTÁCIÓ: A kormány nem tart a homofóbiától

Fotó: http://medicalonline.hu

10 családokkal kapcsolatos kérdést tesz fel a Fidesz által kiírt új konzultáció.

“A gyermeknek joga van anyához és apához is.” - ez a mondta fontos része a konzultációban felsorolt kérdéseknek. Kérdésünkre, hogy a kormány fél-e, hogy homofóbnak fogja titulálni ezért a baloldal, Dr. Beneda Attila elmondta

nem jellemzi az a kormányt, hogy egy értékalapú kérdés feltevés során tartana a homofóbia vádjától.

“Sajnos vannak nem ideális helyzetek, amikben élnek családok. De összességében akkor tekinthető optimálisnak egy gyermek fejlődése, hogy ha egy anya és egy apa minden nap részt vesz az életében.” - jelentette ki a családpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Végül elmondta, akár törvényi szinten is rendeznék ezeket az értékeket, ha van erre igény.

Dr. Beneda Attila elmondta, hogy ez leginkább a gyermekes családok támogatásáról szól és iránymutatást, megerősítést szeretnének a lakosságtól, hogy Fidesz által készített családpolitika mennyire jó, vagy elfogadható. Ennek alapján állt össze a kérdéssor is.

Hozzátette, hogy 2010 óta két pillérre akarták helyezni a politikát: az első a munka alapú társadalom, a második pedig a családok fejlődése.

Kijelentette, hogy ezen a két alapon biztos nem fognak változtatni, hiszen ez szolgálja a családok és a nemzet jövőjét

A fiatal házasokat érintő kedvezményekről még tartanak az egyeztetések,  de az biztos, hogy mindenképp meg akarják találni azokat az akadályokat, amik a fiatalok előtt állnak a családalapítás, házasodás során.

“Ha az segít, hogy olcsóbb hitelhez juttatjuk őket, akkor ennek meg kell adni az esélyt.” - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Elmondta, hogy bár jelenleg fogy a népesség és néhány év alatt óriási fordulatra nem lehet számítani, a statisztikák magukért beszélnek.

“1,23-as termékenységi mutatóval vette át a Fidesz a kormányzást. Ez a mutató most már 1.5 körül jár - tehát ez 20%-os növekedést jelent.” - mondta, majd kijelentette - 

“Ahhoz, hogy tovább növekedjen, szükség van az emberek véleményére. A mostani konzultáció során pedig sokkal szabadabban lehet válaszokat adni."

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.