Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.06.10.

Brutális bandatagok keresztelkedtek meg egy texasi börtönben

FOTÓ: Gateway Church - A texasi börtön foglyai dicsérik Istent a Gateway gyülekezet istentiszteletén.

5 rivális gengszter kockáztatta életét, hogy megkeresztelkedhessen a texasi Coffield Börtönben hat hónappal azután, hogy a Gateway Gyülekezet keresztény kampuszt nyitott a dallasi intézmény egyik legveszélyesebb részén.

“Tegnap a coffieldi kampuszunkban olyan dolog történt, mint ami a börtönök történelmében még soha.” - mondta a kampusz lelkésze, Niles Holsinger egy Facebook videóban.

Hozzátette: “Az egész intézmény legdurvább, legagresszívabb bűnözői közül merítkeztek be 5-en.”

A Coffield Egységnek is nevezett szegregált bűnözői részleg több mint 4200 büntetett előéletűt tart fogva. Köztük vannak olyan erőszakos férfiak, akiknek 23 órát kell eltölteniük egyedül saját cellájukba zárva, nem mehetnek a foglyok közé, sőt a saját családjuk sem látogathatja őket.

Ennek ellenére a börtön vezetősége megkérdezte a gyülekezetet, hogy megkeresztelnék-e többjüket, ugyanis azok úgy döntöttek, hogy befogadják életükbe Jézus Krisztust.

“Mindegyikük keze és lába meg volt bilincselve és az őrök nem vették le róluk a kezüket, addig amíg be nem helyezték őket a keresztelő medencébe. Ezek a férfiak a mai napig aktív bandatagok. Éppen ezért nem csak, hogy befogadták Krisztust az életükbe, hanem számolniuk is kell azokkal a következményekkel, amelyek várnak rájuk a bűnözői lét miatt. Van olyan köztük, akit meg is ölhetnek megtérése miatt. Viszont más emberként mentek el a keresztelés után, mint ahogyan odajöttek. Ez pedig a halál utáni életüket is befolyásolni fogja.” - mondta a lelkész, aki elmesélte, hogy az 5 férfi között voltak egymással rivális bandatagok is, akiket szét kellett választani, nehogy egymásnak essenek.

“Mégis ezek az egymással rivális gengszterek ugyanazt a Jézust fogadták be a szívükbe és ugyanabban a medencében keresztelkedtek meg, együtt távoztak és az őröknek visszafele már nem kellett lefogni őket, mert Isten megváltoztatta az életüket, magatartásukat.” - tette hozzá a pásztor.

A Coffield Kampuszt februárban nyitották a börtönben és több mint 650 fogoly vett részt az első istentiszteletükön és közülük több mint 500-an tértek meg.  A kampuszt létrehozó Gateway gyülekezet további 14 magánzárkában élő foglyot keresztel meg júliusban és több ezer Bibliát tervez még eljuttatni a börtönbe. - írja a Fox News. (christianpost.com)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.