Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.12.05.
Kántor Fanni

BRIAN HOUSTON: Nem titkoltam el, hogy az apám pedofil volt!

FOTÓ: Daily Mail

Brian Houston, a Hillsong Gyülekezet alapítója, nem jelentette a rendőrségen, amikor megtudta édesapja kisgyermekeket molesztált és összeférhetetlenség merült fel akkor, amikor ő maga vállalta a felelőséget a vádak rendezésével kapcsolatban az ausztrál egyházak egyik szervezetének fejeként (Assemblies of God) – jelentette ki az ügyben az ausztrál királyi bizottság.

2014. októberében a bizottság három férfit, köztük Frank Houstont is feljelentette pedofília miatt. Brian Houston édesapja, Frank egyébként a pünkösdi mozgalom építésében vett részt Ausztráliában, 2004-ben viszont meghalt.

A volt prédikátor 9 kisfiút molesztált Ausztráliában és Új-Zélandon, a hatóságok szerint pedig nem kezelték tisztességesen az ügyet az egyházon belül. Az új dél-walesi a nemzeti végrehajtás sem kérdezte ki az áldozatot, sem az elkövetőt az ilyen panaszok kezelésére alkalmazott procedúra szabályai szerint. – írja közleményében a királyi bizottság.

Az ügyet kirobbantó áldozat – akire csak AHA néven utalnak a lapok – azt mondta, hogy 1969 és ’70 között molesztálta őt Frank Houston, aki minden vasárnap meglátogatta családját. Este, amikor elaludt a kisfiú utána ment a szobájába, hogy szexuálisan molesztálhassa – majd ez egyszer előfordult egy Biblia táborban is.

„Ahogy elértem a pubertás kort már nem nyúlt hozzám.” – mondta az áldozat.

Brian Houston 1999-ben szembesítette édesapját, aki be is vallotta neki tettét – ezután a jelenlegi egyházfő jelentette az ügyet a nemzeti végrehajtásnak, viszont az összes apjáról szóló gyűlésen részt vett, amely egyesek szerint befolyásolhatta az ott született döntéseket.

Az ausztrál egyházakat tömörítő szervezet ekkor talált további 8 áldozatot az ügyben, akiknek nevét „nem találták szükségesnek nyilvánosságra hozni.”

A bizottsági közlemény szerint a pedofil lelkész végül a 2000-es évek elején vonult vissza, nyilvánosan, a reputációjának megrontása nélkül.

Az ügyet kirobbantó áldozat elmesélte, hogy ezek után véletlenül összefutott zaklatójával egy McDonald’s-ban, ahol Frank Houston 10 ezer dollárt ajánlott neki és azt kérte tőle írja alá beismerő vallomását, amely egy koszos szalvétára volt írva.

A pénz viszont nem jelent meg a számláján két hónap múlva sem, így Brian Houstont kereste fel, aki szerinte a fejéhez vágta, hogy ez az egész az ő hibája, mert kisfiúként megkísértette az apját.

A Hillsong vezetője mindezt tagadta, sőt azt is, hogy tudatosan el akarta titkolni édesapja tetteit. Azt kérte, hogy a vizsgálatot tartsák távol a Hillsong gyülekezettől, hiszen a pedofil tettek annak megalapulása előtt történtek, amikor még ő maga is csak tinédzser volt.

Az ügy előzménye, hogy az egyik áldozat november közepén előlépett és megvádolta Brian Houstont azzal, hogy nem kárpótolta az áldozatokat az apja tetteiért. Bár az egyházakat tömörítő szervezet (AG) szerint pont ő volt az, aki nem akart eljárást az ügyben.

(The GUARDIAN)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.