Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.06.11.
Kántor Fanni

Bibliai uralkodó szobrát találták meg Izraelben

MTI

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Háromezer éves bibliai uralkodó szobrát találták meg Izraelben

Mintegy háromezer éves szobrocskára bukkantak a régészek Izraelben, ami valószínűleg egy korabeli uralkodó vonásait hordozhatja – írja az MTI. A fején diadémot viselő, öt centiméteres szobor különlegesen ritka, a régészek szerint az i.e. 9. századból származik, és azért is nagyon érdekes, mert vélhetően a bibliai királyok korának valamely szakállas uralkodóját ábrázolja, ráadásul néhány apró szépséghibától eltekintve kiváló állapotban maradt fenn.  A régészek abban tehát biztosak, hogy királyt ábrázol a festett figura, de abban egyelőre nem jutottak dűlőre, hogy melyik királyság melyik királyáról mintázták, ugyanis csak a századot sikerült pontosan meghatározni, így lehet Ben Hadad vagy Hazael Damaszkuszból, esetleg Ahab vagy Jehu Izraelből, vagy Itobaal is Türoszból. A lelet még tavaly került elő a Metula nevű városka közelében, ahol a Királyok könyvében is említett egykori Ábél-Bét-Maakát nevű város maradványait tárják fel. A különleges szobrocskát Jeruzsálemben az Izraeli Múzeumban fogják kiállítani. (MTI)

Világbékéért imádkozik Ferenc Pápa

Világbékét szeretne Ferenc Pápa, aki a Donald Trump és Kim Dzsong Un közötti tárgyalások sikeréért imádkozik. Ferenc pápa szombaton is beszédet tartott a Vatikánban olaj és földgázipari vállalatok vezetői előtt. Őket arra kérte, hogy álljanak át a megújuló energiaforrások termelésére, mivel a klímaváltozás az emberi civilizációt fenyegeti. Az emberi civilizációnak szüksége van energiára, de nem szabad, hogy ez az energia elpusztítsa a civilizációt - mondta a katolikus egyházfő, aki egyébként a napokban űrhajósokat is fogadott a Vatikánban. Sőt saját úrhajós ruhát is kapott tőlük, amelyet kiegészítettek egy fehér körgallérral, ráhímezték a Vatikán zászlóját, az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA emblémáját és a Ferenc pápa feliratot is. (HírTv, MH, MTI)

CROSSFIT SZÓVIVŐ: Bűnnek nevezte a homoszexualitást - kírúgták

Kirúgta egyik vezetőjét a CrossFit, miután az támogatta az LGBT Pride hónap támogatásáért rendezett edzés lemondását. Az ügy akkor harapódzott el, amikor a CrissFit törölte a több edző részvételével tervezett Prideot támogató eseményét. Egy e-mailben az edzőterem tagjainak elmagyarázták, hogy a terem tulajdonosai az egészséges életmódot támogatják, ezzel az eseménnyel pedig úgy hiszik, eltérnének ettől. Hozzáteszik, hogy csakis Isten határozza meg az ember személyiségét, nem pedig a Pride és az, amelyet mi hiszünk magunkról. A tagok és az edzők is felháborodtak a döntés miatt és felmondták a szerződésüket. A CrossFit szóvivőjét pedig azután rúgták ki, hogy Twitterre a döntés után azt írta, hogy örül annak, hogy a cég nem ünnepeli a bűnt. Hozzátette, hogy az LGBTQ mozgalom taktikái közé tartozik, hogy elnyomják a szólásszabadságot és nem tolerálják azt, ha valaki nem ért egyet velük. A férfi, aki egyébként egy Hunstville-i gyülekezet lelkésze, közleményt adott ki az eset után, amelyben azt írta, hogy sajnálja, hogy nehéz helyzetbe sodorta kijelentéseivel a céget és munkatársait. A Gospel Koalíció nevű lap egyik írója szerint az ügy egy kemény üzenetet küld a keresztény kultúrának, amely gyakorlatilag olyan veszélyesnek nyilvánítja a hitéleti nézeteiket, mint akár a Neo-Nácikat. (christianheadlines.com)

Svéd kisfiút gúnyoltak mert megáldotta az ételt

5 éves kisfiút csúfoltak egy svéd iskolában, mert megáldotta az ételt ebédidőben. A problémára a keresztény vezetők örömére már egy ottani törvényhozó is felhívta a figyelmet. Elmondta, hogy az 5 éves iskolás kisfiút nem csak diáktársai csúfolták, de az ott dolgozók is megkérdőjelezték azt, hogy miért imádkozik. A skót parlamentben elmondta, hogy egy kisfiú senkit sem veszélyeztet azzal, hogy imádkozik és szabadsága kéne legyen arra, hogy ezt meg is tehesse bármikor. A törvényhozó arra ösztönözte a parlamentet, hogy védjék meg a vallásszabadságot, amelynek elnyomása miatt sok fiatal fél megvallani hitét a nyilvánosság előtt. (CBN)

Idén is megtartották az antiszemitizmus napját Londonban

Hezbollah zászlók alatt tüntettek Londonban az antiszemita büszkeség napján. A Jeruzsálem nap névre keresztelt rendezvényt a szaúd-arábiai nagykövetség előtt rendezték meg. A Hezbollah zászlója már korábbi demonstrációkon is feltűnt, és panasz is érkezett miatta a rendőrséghez. A hivatalos szervek azonban úgy ítélik meg, hogy a terrorszervezet szimbólumának nyilvános megjelenése a szabad politikai véleménynyilvánítás részét képezi, így megengedett. A Brit Cionista Szövetség ellentüntetést jelentett be, de megkérte a muszlimellenes szélsőjobboldali csoportokat, hogy ne csatlakozzanak a demonstrációhoz. Hásszán Rouháni, az iráni elnök is üdvözölte a demonstrációkat: Azt mondta, “Történelmi nap ez, amikor mindenki a zsarnokság ellen és azon elnyomott emberek mellett emeli fel a szavát, akik már 70 éve hontalanok”. A demonstrációkon egyébként gyakori az izraeli zászló elégetése és a “Halál Izraelre” jelszó skandálása. (zsido.com/TOI)

Tüntetés - AP
A képre kattintva tekintse meg a galériát!

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.