Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.06.04.
Kántor Fanni

Betilthatják a körülmetélést Dániában

AP

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról. 

Napirendre kerülhet a körülmetélés betiltása Dániában

Dánia lehet az első ország a világon, ahol megtilthatják a 18. év alattiak körülmetélését, miután egy ezt kezdeményező petíciót már több mint 50 ezren aláírtak - írja a Quartz. Dániában ötvenezer aláírás szükséges ahhoz, hogy egy ügyet a parlament megvitasson és szavazzon arról. Azt, hogy a gyerekek körülmetélését tiltsák be, már korábban is kezdeményezték, de a szükséges számú aláírás összegyűjtésével a téma most napirendre kerül. Dániában évente 1000-2000 körülmetélést végeznek - jellemzően vallási okokból zsidó és muszlim gyerekeken. Egyébként Dánia az elsők között hozott környezetvédelmi törvényeket, legalizálta a pornográfiát, és ismerte el a melegházasságot is. (Quartz/index)

SZIJJÁRTÓ: Magyarország Izraellel szemben mindig korrekt lesz

Szijjártó Péter New Yorkban találkozik az American Jewish Committee képviselőivel is. A megbeszélést illetően kiemelte: Magyarország továbbra is elkötelezett amellett, hogy a nemzetközi politikai életben Izraellel szemben korrekt, kiegyensúlyozott megközelítés jöjjön létre. "Eddig is elutasítottunk minden Izraellel szembeni elfogult, egyoldalú kritikát és állásfoglalást, és ez így lesz a jövőben is" - fogalmazott. Hozzátette: a közel-keleti békefolyamatban semmiképpen sem segít, "ha a nemzetközi közéletben hisztériát keltünk Izrael kapcsán". A külügyminiszter közölte: csak olyan javaslatokat támogatunk, amelyek valóban segítenek abban, hogy a közel-keleti békefolyamat előrehaladjon. (MTI)

FELHÁBORÍTÓ: Jézus erőszakol meg egy muszlim nőt egy szlovén színdarabban

Jézus karaktere egy muszlim nőt erőszakol meg egy horvát rendező színdarabjában, amely óriási felháborodást keltett. Az ellenállás esztétikája című mű során az erőszakos jelenet után a megerőszakolt muszlim nő egy cseh zászlót ránt elő a nemi szervéből. A Színházi Világ fesztiválon előadott darab után szélsőjobboldali aktivisták rohantak fel a színpadra, ordibáltak és a színészeket lökdösték és leköpték őket. A szervezők kérésére a cseh rendőrség nem léptett közbe, ugyanis szerintük mindenkinek joga van a véleménynyilvánításra. A szlovén színház igazgatója felháborítónak tartotta, hogy a rendőrök nem védték meg a művészi kifejezés szabadságát. A produkció ellen a cseh püspöki kar és a brünni városi tanács kommunista frakciója is tiltakozott. A fesztivált szponzoráló tanács pedig kijelentette, hogy nem költenek pénzt a színdarab fejlesztésére. A provokatív színdarabot egyébként már 2016-ban bemutatták, de mindenhol heves tiltakozásokat váltott ki, többek között Lengyelországban, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában is.  (lirarius.hu)

Izraelt tette volna felelőssé az ENSZ a gázai zavargásokért - az USA megvétózta

Az Egyesült Államok megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsában a palesztinok elleni erőszakról szóló határozatot. A határozat - amelyet Kuvait ENSZ-nagykövete dolgozott ki - elítélte volna Izraelt a palesztin civilek ellen alkalmazott erőszakért. Az amerikai ENSZ-nagykövet azonban "durván egyoldalúnak" minősítette, és kifogásolta, hogy a szélsőséges gázai Hamász szervezetet a határozat nem ítéli el a közelmúltban kirobbant erőszakért. Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet a BT-ülésen a szavazás előtt elmondott hozzászólásában azt hangoztatta: a Hamász terroristacsoportot terheli elsődlegesen a felelősség a Gázában uralkodó rettenetes életkörülményekért. A 15 tagú Biztonsági Tanácsban tízen megszavazták a határozatot, négyen tartózkodtak, az Egyesült Államok pedig nemmel voksolt. (MTI)

Először ítélte el német belbiztonsági szervezet a BDS-t

Az antiszemitizmus új formájának tekinti az Izrael-ellenes bojkott mozgalmat az egyik német szövetségi állam titkosszolgálata. Szerintük ugyanis a mai „ne vásárolj Izraeltől” jelszó hasonlít a régi „ne vásárolj zsidótól” propagandára. Baden-Württemberg hírszerzése a BDS-mozgalomhoz tartozó csoportokat is figyeli – derül ki a szervezet nemrég publikált jelentéséből. A jpost.com cikke szerint ez az első alkalom, hogy egy német belbiztonsági szervezet antiszemita fenyegetésnek minősítette a világszerte tevékenykedő mozgalmat.  (zsido.com)

Tilos a kipa, kereszt és fejkentő hordása a francia iskolákban

Tilos kipát viselni a francia állami iskolákban. – erre emlékeztetett minden intézményt a francia oktatási minisztérium, amely terjedelmes tájékoztató anyagot juttatott el az országban működő közoktatási intézményeknek 2004-es törvényről. A 83 oldalas dokumentum, melyet több ezer francia iskolának küldték ki, a tiltott viseletek között említi a kipát, a keresztet ábrázoló medálokat és a muzulmán lányok által hordott fejkendőt is. De az is a szabályzat megszegésnek bizonyul, ha valaki vallási okból visel hosszú szoknyát. (zsido.com)

Az EP a keresztény értékek helyett a genderideológiát védi

Ha feladjuk a kereszténységből fakadó kulturális értékeinket, akkor nem marad semmink – mondta Surján László egykori uniós képviselő. Szerinte a keresztény értékeket tisztelő és azokat megvédő Európai Parlamentre van szükség. A Kossuth Rádió műsorában elmondta, hogy szerinte jó tíz évvel ezelőtt még az együtt gondolkodás, a békés hangvétel volt jellemző az Európai Parlamentre, mára azonban mindez jelentősen átpolitizálódott, manapság már a nemzeti parlamentekre jellemző harcos viták vannak ott is. A volt uniós képviselő szerint a néppárti frakció mint a legerősebb politikai tömörülés korábban a saját nézeteinek megfelelő ügyeket képviselt, manapság viszont már olyanok mellé is áll időnként, ami ellentétes az általa hivatalosan képviselt világnézettel. Elmondta, ilyen például a genderideológiával kapcsolatos kérdések ügye, vagy éppen a Magyarország megbüntetésére, elítélésére vonatkozó előterjesztések. Ez azt jelzi, hogy a baloldali-liberális erők egyre nagyobb hatással bírnak az Európai Parlamentben zajló dolgokra. (hirado.hu)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.