Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2019.01.04.

Beiktatátták akongresszus első két muzulmán képviselőnőjét

SAUL LOEB/AFP

Egyikük a Koránra esküdött, am ásikuk hidzsábot viselt az épületben

Az amerikai történelem két első muszlim képviselőnője rendhagyó módon tette le az esküjét a kongresszusban. A palesztin menekültek gyermekeként felnőtt Rashida Tlaib a Korán 1734-es angol fordítására tett kézzel tette le az esküjét. A Korán egykor Thomas Jeffersoné, az Egyesült Államok harmadik elnökéé volt. A másik muszlim képviselőnő, Ilhan Omar hidzsábot viselt az épületben. Ilhan azt már korábban kifejtette, hogy a hidzsábot saját akaratából, nem külső nyomásra viseli. "Senki nem rak kendőt a fejemre rajtam kívül. Ez az én választásom - olyan, amit véd az alkotmány első kiegészítése" - mondta. Ilhan hívő muszlim nőként döntött úgy, hogy a törvényhozásban is viselni fogja a kendőt. Ehhez módosítani kellett egy 181 éves szabályt, amely mindenkinek mindenféle fejfedő viselését megtiltotta az épületben. "Nem ez az egyetlen tilalom, amit fel fogok oldani" - mondta erre utalva Omar. (Guardian)

 

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.