Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2019.01.09.
Kántor Fanni

Bangkoki lány: "A családom meg akar ölni, mert elhagytam az iszlám hitet."

Fotó: Reuters

Hivatalosan is menekültstátuszba került az a 18 éves szaúdi lány, aki családja elől szökött Bangkokba, és ott egy hotelbe elbarikádozva magát, Twitteren kérte a nemzetközi nyilvánosság támogatását.

Rahaf Mohammed al-Kunun szombaton repült a thai fővárosba Kuvaitból, ahová még a szaúdi elitbe tartozó családjával utazott. A lányt a thai hatóságok visszatoloncolással fenyegették meg, mire ő elbarikádozta magát a reptéri hotelének szobájában, és Twitter-üzenetekben tudatta a világgal, hogy "családja meg akarja őt ölni", mivel elhagyta az iszlám hitet.

A lány egyébként a szaúdi jogrendszer szerint már azzal is bűncselekményt követett el, hogy egyedül szállt repülőre, ugyanis a szaúdi nők csak valamelyik férfi rokonuk engedélyével dolgozhatnak, utazhatnak, házasodhatnak, de még bizonyos egészségügyi kezeléseknél is szükség van a jelenlétükre. Az üznetekre hétfőn emberi jogi aktivisták és újságírók tucatjai sereglettek a bangkoki hotelhez, és a hatóságok is engedtek korábbi merev álláspontjukon: hazatoloncolás helyett az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága védnöksége alá helyezték, és megkapta a tartózkodási engedélyt is.

(index.hu)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.