Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.09.19.
Kántor Fanni

BAKONDI: A szolidaritás csak egy liberális szó a kvótarendszerre

FOTÓ: Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

2015 óta rengeteg súlyos támadás érte Magyarországot és a magyarok választáson kinyilvánított akaratát, ezek pedig tény, hogy szoros kapcsolatban vannak a migrációs helyzettel is. – mondta el Bakondi György a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint rendkívül magas százalékban kétséges a jelentés valóságtartalma, sőt még ennek megszavazása és annak módszere is.

„A szavazási módszert az EU jogi szolgálatának állásfoglalása alapján készítették el, amely utólagosan titkosításra került, jelenleg sem elérhető – ez alapján pedig a szavazáson tartózkodókat nem veszik számításba” – mondta el Bakondi György.

Hozzátette: „Ez igen furcsa és bármelyik EU-s parlament gyakorlatával ellenkező!”

Elmondta, hogy jelenleg vizsgálják a lehetőségeket, amelyek jogorvoslati szempontból igénybe vehetők a szavazás után.

„A szavazás nem állja meg a valóság és a jogszerűség próbáját, hiszen jogi szempontból súlyos aggályok merülnek fel vele szemben.” – tette hozzá a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Kifejtette, hogy az ország migrációs helyzetére vonatkozó határozatok Európa egységét veszélyeztetik, az emberek biztonságával együtt.

FRONTEX

Jelenleg növelnék a FRONTEX hatáskörét, létszámát és bővítenék a felszereltségét is.

Ezzel kapcsolatban Bakondi György elmondta, hogy már régóta napirendre van véve ez a téma, amelyet a magyar kormány is támogatott – hiszen ez segítség az EU-s országok számára.

„Jelenleg 1500-an vannak – ebből 53 fő az, aki valóban határőri pozíciót tölt be – a többiek idegenrendészeti szakértők, logisztikusok.. stb.” – mondta, majd hozzátette, hogy az alacsony létszám miatt és a politika nemzetállamokkal való ütközése miatt egyelőre nem hatékony a FRONTEX – most viszont 10 000 főre emelnék az ott dolgozók létszámát a nemzetállami felajánlásokból.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint a külső határőrizet minőségét valóban lehetne növelni, hogy megvédjék Európa határait.

„Ráadásul az elmúlt 3 év után nem igen találunk olyan véleményeket politikusoktól, hogy nem kéne megvédeni a külső határt. Bár ez alatt is többen mást értenek: valaki szerint úgy lehet mindezt elérni, hogy szervezetté tesszük a bevándorlást.” – tette hozzá.

Az ehhez Angela Merkel által felajánlott kiegészítés pedig Bakondi György szerint úgy szól, hogy a külső határokon a nemzetállamok hozzájárulása nélkül hozhatnának döntéseket arról, kik és hogyan léphetik át a határt.

„Például a szerb szakaszon nem a magyar rendőrök döntenének, hanem a FRONTEX – talán önkényesen, a nemzetállam döntése nélkül. Akár ki is nyithatják a határzárat.” – legalábbis a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint, aki hangsúlyozta:  

„Kulcsfontosságú kérdés, szuverenitás elválaszthatatlan része, hogy Magyarország dönthessen arról, hogy Magyarországon ki és mikor tartózkodhat.”

Így ANGELA MERKEL új javaslatát a FRONTEX-EL kapcsolatban SEMMILYEN körülmények között nem támogatják! Inkább egy újfajta migrációs politikai elgondolásnak tekintik

Angela Merkel a szolidaritást hangsúlyozta legutóbbi beszédében. Azonban Bakondi György szerint ez a kvótarendszer fedőneve, amelyet a liberális politikusok használnak.

Kijelentette, a magyar kormány szerint a szolidaritás ennél jóval tágabb.

A legális migrációnak sem híve a magyar kormány Bakondi György szerint, nem akarják a népességi és a munkaerő problémákat legális migrációval megoldani.  

„Inkább a családokat támogatnánk, nem ismeretlen személyek, ismeretlen kultúrkörből valók befogadása lenne a megoldás.” – jelentette ki.

AFGÁN ERŐSZAKOLÓ

Az afgán férfiről, akit nemi erőszak miatt nemzetközileg köröznek, annyit tudnak, jelentkezett még egy hölgy, aki szintén ezt a férfit gyanúsítja szexuális zaklatással – 2 másik esetben pedig szeméremsértés miatt jelentették fel.

Végül Ausztriában egy Németországba tartó vonaton elfogták.

„Most az osztrák nyomozóhatóság vizsgálódik az ügyben – kérdés, hogy vállalja a személy a Magyarországra történő kiadatást. Ha kiadják, akkor büntetőeljárást indítanak ellene.” – mondta a belbiztonsági főtanácsadó.

Végül elmondta, hogy a férfi még fiatalkorúként érkezett hazánkba 2017-ben és Fóton lett elhelyezve – de már abban sem, hogy fiatalkorú volt, amikor érkezett Magyarországra. Elhelyezése után oltalmazotti státusszal próbált elhelyezkedni a magyar munkaerőpiacon a vendéglátásban.  

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.