Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.04.13.
Kántor Fanni

Az amerikai fiatalok 66%-a nem tudja mi történt Auschwitzban

overthinkingit.com

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Amerika fiataljai nem tudnak eleget a Holokausztról

Az amerikai fiatalok majdnem 70%-a nem tudja mi történt Auschwitzban – mutatja egy a nemzetközi holokauszt emléknapon végzett amerikai kutatás. Az USA-ban lakók 31%-a úgy tudja, hogy a holokauszt során 2 milliónál kevesebb zsidó vesztette életét, pedig a valós szám 6 millió körül van. A legmegdöbbentőbb, hogy az ott élő fiatalok 66 %-a nincs tisztában azzal sem, hogy pontosan mi történt Auschwitzban, illetve 39%-uk azt hiszi, hogy Hitlert demokratikus úton választották meg. A kutatók szerint nem holokauszttagadás az oka a rossz eredményeknek, csak az, hogy egyre kevesebbet beszélnek/tanulnak a második világháborúról az emberek. (New York Times/24.hu)

Megáldotta Orbán Viktort levelében a Kneszet rabbija

Benjámin Netánjáhu miniszterelnök mellett Jiszráel Eichler rabbi írt üdvözlő levelet az újraválasztott magyar miniszterelnöknek. A rabbi kiemelte a magyar kormány Izrael melletti és az antiszemitizmus elleni kiállását, illetve a nagyarányú választási győzelem jelentette erős legitimációt. A levelét úgy fejezi be a rabbi, hogy ahogy Orbán Viktor kiáll a zsidók mellett, úgy álljon ki mellette az Örökkévaló és úgy vigyázza lépteit is. (Bhol/zsido.com)

A Biblia is emlegeti Palesztina utolsó keresztény faluját

Az utolsó keresztény faluként emlegetett palesztin város történelmének jártak utána az egyik Ramallah-i egyetem kutatói. A kutatók szerint a város az utolsó kánaáni gyökerekkel rendelkező hely, amelyről saját maguk létrehoztak egy enciklopédiát is, mivel rájöttek rendkívül kevés információ található meg a könyvtárakban, vagy az interneten a város kereszténységéről. Az enciklopédia borítóján a Kodr Templom látható, amely a legrégebbi és legfontosabb vallási épület a városban. A bizantin templomot az 5. században építették és ide jártak Palesztina első keresztényei. Egy másik kutató, aki már egy tucat kutatómunkát jelentetett meg franciául a helyszínről, elmondta, hogy a várost 6 szor említi az ó-szövetség Efraim neve alatt. Az új testamentumban pedig János evangéliumának 11 fejezetében, az 54 versszakban beszél a Szent Írás arról, hogy Jézus kivonult Júdeából és inkább egy vadonba pihent le, amely pont ehhez a városhoz volt közel. A kutatók kijelentették, hogy a falunak muszáj megtartania keresztény gyökereit, mert ezzel tudja megakadályozni, hogy a fiatalok elhagyják azt.  (al-monitor.com)

Lámákat fogadott és elektromos autókat áldott meg Ferenc Pápa

Zarándokló lámákat fogadott Ferenc Pápa, akik gazdájukkal érkeztek dél-tirolból a Vatikánhoz. A csapat még februárban indult és közel 1050 kilométert tettek meg gyalog. A katolikus egyház feje a Szent Péter téren fogadta zarándokokat, akik pápai fejkendővel és egy pár, alpakagyapjúból készült zoknival ajándékozták meg. A vallási vezető ezenkívül a Formula-E versenyére készült elektromos autókat is megáldotta. A versenysorozat több pilótáját, csapatvezetőit is fogadta a Vatikánban és áldását adta a versenyre. (Telegraph/Bors)

Vajon honnan ered a péntek 13.-ai babona?

A templomos lovagoktól eredhet a péntek 13.-tól való félelem és az ezzel kapcsolatos babona. A városi legenda és persze a történelmi tények szerint a francia király 1037. október 13-áára adta ki a parancsot a templomosok tömeges letartóztatására. A lovagok jelentős része máglyán, vagy a kínzókamrában végezte. A király így tette rá a kezét a lovagok vagyonára és így szabadult meg a velük szemben felhalmozódott adóságaitól. A péntek 13.-ai babonának igazi eredetéről azonban továbbra is csak találgatások vannak. A hiedelem lehetséges forrásaként szerepel Jézus keresztre feszítése, azaz a nagypéntek is. (civishír)

 Lezárult a nyomozás a zöldre festett Szűz Mária miatt

Lezárta a rendőrség a nyomozást a Kiskunhalason zöldre festett Szűz Mária ügyében. A tettes egy 47 éves jánoshalmi férfi volt, aki a közel 100 éves szobrot lefestette. A gyanúsított a kihallgatás alatt beismerte tettét. Eljárást indítottak ellene a bíróságon rongálás miatt. (police.hu)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.