Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.05.15.
Kántor Fanni

AUSZTRÁL POLITIKUSOK: "Nem mennek pokolba a homoszexuálisok."

FOTÓ: AP

Ausztrália legnagyobb pártjainak vezetői bejelentették, hogy a homoszexuálisok nem kerülhetnek a pokolba szexuális orientációjuk miatt.

Erre a következtetésre egy választási kampány miatt lezajlott vita végén jutottak.

Ausztrália miniszterelnöke, Scott Morrison pünkösdi karizmatikus keresztény és az ellenzék vezetője, Bill Shorten pedig katolikusként nőtt fel, mára azonban áttért az anglikán hitre.

Korábban az ausztrál miniszterelnök kijelentette, hogy ellenzi az azonos neműek házasságát és teljesen bibliai nézeteket vall a szexualitással kapcsolatban. Azonban politikai ellenfele a melegházasság javára szavazott a 2017-es nemzeti voksoláson, amely végül legalizálta az azonos neműek házasságát az országban. Riporterek kérdezték meg Scott Morisson-t a héten arról, hogy a homoszexuálisok vajon a pokolba mennek-e.

„Az emberek azt hisznek, amit akarnak. Tudja én nem pápának indulok, hanem miniszterelnöknek. Így kérem, hogy az ilyen fajta kérdéseket hagyják a vallásos szemináriumokra.” – válaszolta Scott Morrison.

Azonban az ellenzék vezetője, Bill Shorten megdöbbenését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Scott Morrison nem állt ki a melegek mellett ez ügyben. Sőt vitára is hívta a kérdésben, amelyet a jelenlegi miniszterelnök olcsó trükknek nevezett.

Mégis azt mondta végül, hogy nem hiszi, hogy a melegek a pokolba kerülnének.

A téma azért népszerű mostanában Ausztráliában, mert az elmúlt hetekben az ország legnépszerűbb rögbi játékosát, Israel Folau-t kirúgták csapatából, miután a melegházasság kérdésében egy igeverset posztolt Facebook és Instagram oldalára.
Azt írta, hogy „a Biblia szerint a melegeknek meg kell térniük, mert bűnben élnek.”

Az ügy következményeként 9 ausztrál egyházi vezető írt levelet az ország politikai jelöltjeinek, hogy védjék meg a vallás- és szólásszabadságot a homoszexualitás kérdésében, amely egyre nagyobb nyomást helyez szerintük a keresztényekre és az ausztrál társadalomra is. 

(CBN)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.