Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.08.09.
Kántor Fanni

ÁSZ: Már évek óta tudni lehetett a kórházi szabálytalanságokról

FOTÓ: Index

Semmi újdonság nincs abban, hogy az Állami Számvevőszék botrányos részletekre bukkant a magyarországi kórházak gazdálkodásánál - mondta az ÁSZ osztályvezető főtanácsosa Középpont című műsorunkban.

Horváth Bálint elmondta, hogy az intézmény már 8 éve tart hasonló ellenőrzéseket, amelyek részletei nyilvánosak is a honlapjukon. Tehát:

“Évek óta figyelmeztet a kórházi szabálytalanságokra az Állami Számvevőszék, csak most irányította rá a média a figyelmet.”

- jelentette ki a főtanácsos.

Hozzátette, hogy alapvető szabálytalanságok vannak a járóbetegellátó vagy kórházi intézményekben, de volt, ahol semmi problémát nem találtak. Ez pedig bizonyítja, hogy az egészségügyhöz kötődő gazdálkodást JÓL IS LEHET CSINÁLNI.

A vizsgálat után figyelmeztették az intézményeket az ÁSZ szakemberei, majd mindenkinek 30 napon belül egy a jelenlegi helyzetet javító tervet kell benyújtania számukra, amelyet ha alkalmasnak találnak, akkor megkezdődhet a kórházak helyzetének javítása.

Az Állami Számvevőszék természetesen pár év múlva utólag is ellenőrzi, hogy valóban javult-e a helyzet. - tette hozzá a szakember, aki szerint,

ha nem tesznek meg mindent a gazdálkodás átláthatóságáért, akkor akár a közpénzt, finanszírozást, támogatást is megvonhatják tőlük.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.