Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.07.10.

Apartmanná, kávézókká alakulnak a holland templomok

Fotó: google -A képen egy kávézóvá alakult templom belseje látható

A holland templomok több mint 1/5-éd már nem rendeltetés szerűen, azaz nem istentiszteletekre használják Hollandiában – írja egy holland lap. 

Bár a 19. században a holland polgárok 60%-a protestáns keresztény volt, ma már rendkívül lecsökkent a hívők száma az országban.

A Trouw nevű lap kiderítette, hogy a templomok nagy része apartmanná, irodává, könyvtárrá, vagy közösségi térré lett átalakítva. Pontosan a 6900 templomból 1400-at ma már nem vallásos célokra használják.

Talán a katolikus templomok az egyetlen olyan építmények, amelyeket még „szentként” kezelnek híveik.

„A római katolikusok számára a gyülekezet szent, a protestánsok számára pedig hasznos.” – állítja a kutatás a Premier News Uk szerint, amely kiemeli, hogy míg 1971-ben a holland polgárok 37%-a vett rendszeresen részt vallásos szertartásokon, 2017-ben már csak 16%-uk.   

(christianheadlines.com)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.