Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.01.09.
Kántor Fanni

Állami segítséggel épült új, német zsinagóga

Fotó: zsido.com

Állami segítséggel épült zsinagóga Németországban.

“Történelmet írunk ma városunk és nemzetünk számára. Itt történt meg, hogy az állam el akarta venni a zsidó nép utolsó leheletét, és itt nyitjuk meg az új zsinagógát, hogy az életet leheljen a zsidó népbe” – mondta Shalom Rabinovitz rabbi, Bad Homburg vor der Höhe város lubavicsi küldöttje. A Frankfurt közelében fekvő Bad Homburgban hatszáz zsidó él, többségük a kilencvenes években vándorolt Németországba a volt Szovjetunióból.

Az ünnepséget az 1938-ban lerombolt régi zsinagóga helyén tartották. Az új zsinagógát 2010-ben kezdték tervezni, az Izraelből a városba költözött Rabinovitz-házaspár kezdeményezésére, akik óvodát és ifjúsági oktatóközpontot is nyitottak a településen.

“Azért adtuk át ezt az épületet a zsidó közösség számára, mert azt szeretnénk, hogy több zsidó költözzön városunkba, és felvirágozzon a hitközség” – mondta a város német polgármestere. Gadiel Mayrov, a helyi zsidó közösség egyik tagja így fogalmazott: “Amikor az a nemzet teszi lehetővé egy zsinagóga megnyitását, mely korábban meg akarta semmisíteni a zsidó népet, akkor népünk örökkévalóságát is megtapasztalhatjuk.

(zsido.com)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.