Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2016.07.01.

Allahhoz címzett ima az amerikai presbiteriánus felekezet közgyűlésén

Egy muszlim hívő Allahhoz címzett imája volt az egyik nyitó programpontja az amerikai Presbiteriánus Egyház 222. közgyűlésének.

„Allah áldjon meg minket, családjainkat és az Urat. Vezessen bennünket minden próféta, Ábrahám, Ismael Izsák, Mózes, Jézus és Mohamed egyenes ösvényén” - kezdődött a keresztények körében az Egyesült Államok szerte nagy port kavart imádság a presbiteriánus felekezet gyűlésének megnyitóján.

A rendhagyó, sokakban mély megütközést keltő programpont "főszereplője" a Portlandi Muszlim Közösség egyik tagja volt, aki az egyház meghívásából vett részt a gyűlésen. Imája az orlandói terrortámadásra valamint a tavalyi, charlestoni vérengzésre történő megemlékezés keretében hangzott el.

A jelenet sokakban megütközést keltett, és a közgyűlés korábbi titkára bocsánatot is kért azoktól, akik megbotránkoztak a keresztény felekezetben elhangzott muszlim (ökumentikus?) imádságon. 

A presbiteriánus felekezet már a múltban is tett a muszlim hívők számára kedves lépéseket: 2014-ben például arról szavaztak a közgyűlésen, hogy töröljék-e az Izrael nevét az imádságaikból. A később egyébként leszavazott javaslat indoklása szerint erre a lépésre azért lenne szükség, hogy ezzel is jelezzék a különbséget a bibliai Izrael és a modernkori, "politikai Izrael" között.

(Kép: CBN)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.