Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.07.12.
Kántor Fanni

Afrikában él a legtöbb keresztény

FORRÁS: World Christian Database

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Afrikában él a legtöbb keresztény a világon

Sehol máshol a világon nem él annyi keresztény, mint Afrikában. Egy új kutatás kimutatta, hogy eddig Latin-Amerika vitte a prímet, mégis a keresztények nagyszámú növekedése miatt Afrika átvette a vezetést.  A Globális Kereszténységet mérő Kutatási Központ infografikája azt mutatja, hogy jelenleg több mint 631 millió keresztény él Afrikában, és ez a földrész 45%-át teszi ki. Latin-Amerikában pedig 601 millió keresztény lakik és bár Afrikánál jóval kevesebb a földrész lakossága, a populáció 92%-a hívő. A CBS hírei szerint Zambiában él a legtöbb keresztény lakos (95,5%). A kontinensek sorában a harmadik helyet Európa foglalja el 571 millió kereszténnyel, ott a lakosság 77%-a hívő. Ázsia az egyetlen olyan térség, ahol az elmúlt időszakban nem nőtt a keresztények száma: ott 388 millió hívőt számoltak. A kutatás a katolikusokat, protestánsokat, függetleneket és az ortodoxokat számolta. Világszerte a hívők 49%-a katolikus, 22%-a protestáns, 17%-a független és 12%-a ortodox. Pont, mint 2015-ben, a kereszténység 2,3 milliárd fővel, még mindig a világ legnagyobb vallása a Pew Kutatási Központ szerint. 1,8 milliárdan muszlimok, 1,1 milliárdon pedig hinduk. (ugchristiannews.com)

PAULA WHITE: "Jézus sem illegálisan vándorolt be Egyiptomba!"

Az újszülött Jézus biztosan nem illegálisan vándorolt be Egyiptomba, hiszen ha így tett volna "megszegte volna a törvényt, és bűnösként nem lehetett volna a Megváltó". – mondta Paula White, Trump vallási tanácsadója. A televíziós prédikátort az Amerikai Egyesült Államok déli határánál kialakult válsághelyzettel összefüggő bibliai utalásokkal kapcsolatban kérdezték a Christian Broadcasting Network keresztény TV csatornán. A hölgy azokkal szállt vitába, akik azzal érvelnek, amikor emberibb bánásmódot követelnek a bevándorlóknak, hogy Jézus is bevándorló volt.  (USA Today)

Gyilkolják a keresztényeket Burmában

Keresztény tömeggyilkosság zajlik Burmában, ahol már 60 gyülekezetet lebombáztak, vagy égettek fel. Amerikai lelkész lelkész, Bob Roberts aggódik, hogy ha az amerikai kongresszus hamarosan nem lép közbe, a kacsin keresztények ugyanolyan sorsa juthatnak, mint a rohingyák. Bár hiszi, hogy az ima és a gyors cselekvés megfordíthatja az országban történt borzalmakat. A lelkész nem rég tudta meg, hogy azok a burmai katonai csapatok, akik városokat égettek el és megerőszakoltak, megöltek rohingyákat, most a kacsin állam területéért felelősek. A kachin állam majdnem 95%-a keresztény. Több mint 180 éve térítette meg őket egy baptista misszionárius, Adoniram Judson. „A legtöbb, amit tehetünk ebben a helyzetben az az, hogy pénzt, adományt küldünk a helyszínre, ahova sajnos nem tudunk elutazni.” – mondta aggódva a lelkész. (CBN)

Kiállt a hagyományos családmodell mellett Jean-Claude Van Damme

Ha mindenkiből homoszexuális lesz, hogyan születnek majd gyerekeink? – tette fel a kérdést a nyolvanas és a kilencvenes évek egyik leghíresebb akcióhőse, Jean-Claude Van Damme. A színész egy tévéműsorban vitázott a francia egyenlőségügyi államtitkárral. Az adásban épp a homoszexuálisok házassága volt a téma, és ennek a fontosságát ecsetelte a politikus, amikor megszólalt az akciósztár. Jean-Claude Van Damme elmondta, hogy ő bizony a tradicionális családmodellben hisz: a nő neveljen gyerekeket, a férfi meg teremtse meg a család anyagi hátterét. Ez az egyenlőségügyi államtitkárnak nagyon nem tetszett, és felhozta a Pride-hónapját is, amely során szerinte a férfiak és a nők az utcán védik meg a jogaikat. (nme.com)

Új zsidó múzeum épül Kölnben

Letették az alapkövét, annak a múzeumnak, amely Köln egykori zsidó negyedében épül. A zsidó múzeum neve MiQua lesz, ami egy szójáték, utal a régi negyedre és úgy hangzik, mint a rituális fürdő neve, a mikve. A múzeum a tervek szerint 2021-re készül el. A projektre 77 millió eurót szánnak. A zsidókat 1424-ben elűzték a német városból, mert azzal vádolták őket, hogy ők felelősek a korábbi pestis járványért. Az 1800-as évek elején térhettek vissza. A város polgármestere azt nyilatkozta: egyetlen német városnak sincs ennyire régi kapcsolata a zsidósággal, mint Kölnnek (zsido.com)

Űrhajót juttatna a holdra Izrael

Pilóta nélküli űrhajót tervez a Holdra juttatni 2019-ben Izrael. Amennyiben a küldetés sikerrel jár, Izrael lesz a negyedik ország, amely pilóta nélküli űrhajót juttat a Holdra - írja az MTI. Az izraeli állami cég által kedden bemutatott jármű körülbelül másfél méter magas és 585 kilogramm tömegű. Négy szénszálas lábbal rendelkezik, tömegének kétharmadát az üzemanyag teszi ki. A kerekasztal formájú űrjárművet decemberben fogja útnak indítani Elon Musk amerikai nagyvállalkozó cége, a SpaceX Falcon 9 hordozórakétája. A kilövés után az űrhajó a Föld felszínétől körülbelül 60 ezer kilométerre Föld körüli pályára áll, majd fokozatosan halad a Hold felé egy Föld körüli elliptikus pályáról.  (MTI)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.