Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.06.01.
Kántor Fanni

A szocialisták körében nőtt a zsidó ellenesség hazánkban

kanadaihirlap.com

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Nőtt az antiszemitizmus Magyarországon

Emelkedett a szélsőséges antiszemiták aránya hazánkban – derül ki a Medián közvéleménykutatásából, amelyet a Tett és Védelem Alapítvány megbízásából készítettek. A statisztikákból kiderült, hogy tavaly 37 antiszemita gyűlöletcselekményt regisztráltak Magyarországon. A kutatás szerint azok a válaszadók, akik elutasítók az idegenekkel, nagyobb valószínűséggel a zsidósággal is ellenszenvesek. A magyar társadalom egynegyede ráadásul erősen antiszemita – főleg a zsidókkal szemben - , ez pedig idegenellenességgel is párosul, sőt nőtt az ezzel kapcsolatos összeesküvéselméletektől rettegők száma is. Az viszont jó hír, hogy az antiszemita gyűlöletcselekmények száma csökkent: míg 2015-ben 52 ilyen eset volt, 2017-ben már csak 37. Másik oldalról azonban az kevésbé jó hír, hogy a tavalyi elkövetők 57%-a ismeretlen maradt. Az alapítvány végül beszámolt arról is, hogy érdekes módon tavaly a szocialista beállítottságú magyar polgárok körében nőtt a zsidóellenesség.  (tev.hu)

Elsőként ítélte el nyilvánosan a papi pedofíliát Ferenc Pápa

Soha többé nem lesz papi pedofília, sem annak eltussolása – ígérte Ferenc pápa a chilei papságnak írt, nyilvános levelében. Ferenc az első pápa, aki nyilvánosan elítélte a papi pedofíliát és az ilyen esetek eltussolását. "Szégyenkezve kell elmondanom, hogy nem hallottuk meg a szexuális visszaélések kiváltotta botrányokat, és nem reagáltunk rájuk időben" – írta levelében a pápa. Levelében a katolikus egyházfő elismerően szólt azokról az áldozatokról, akik annak ellenére vállalták az igazság feltárását, hogy üldöztetésben volt részük, és egyházi vezetők megpróbálták lejáratni őket. (hvg)

Budapesten járt a Zsidó Világkongresszus alelnöke

Köszönetet mondott a zsidó közösségek sokrétű támogatásáért a Zsidó Világkongresszus alelnöke, akit Budapesten tartózkodása során fogadott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár a Parlamentben. Robert Singer kiemelte, Magyarország és Izrael jó kapcsolatát és azt, hogy az őt fogadó magyarországi vezetők a jövőben is segíteni fogják a zsidó felekezetek hazánkban lévő tevékenységét. Közölte, pozitív várakozással tekint a negyedik Orbán-kormány tevékenységére. (MTI)

Ismeretlen szöveget találtak a holt-tengeri tekercseken

Eddig ismeretlen szövegtöredékeket fedeztek fel a 2000 éves holt-tengeri tekercseken. A szövegtöredékeket egy új képalkotó technológia segítségével tették láthatóvá, az eljárást eredetileg a NASA-nak fejlesztették ki. A Kr.e. 3. és a Kr.u. 1. század között íródott tekercsek a legrégebbi ismert bibliai tárgyú kéziratok. A felbecsülhetetlen értékű tekercseket Kr.u. 68-ban rejtettek el a római hadsereg elől tizenegy barlangban a Júdeai-sivatagban, a Jerikó melletti ősi település, Kumrán közelében. A felbecsülhetetlen értékű dokumentumok bepillantást engednek a Jézus korabeli zsidó közösség és a korai keresztények életébe. Oren Ableman, a Jeruzsálemi Egyetem kutatója most infravörös fénnyel szabad szemmel nem látható tinta nyomaira bukkant néhány töredéken. Egy óhéber betűket tartalmazó tekercsdarabról azt gyanítják, egy eddig ismeretlen kézirat töredéke lehet. Egy másik egy úgynevezett templomi tekercsből származik, amely szertartások utasításait írja le. (MTI)

Márk és Lukács evangéliumának részleteit fedezték fel Egyiptomban

Márk evangéliumának új részletét fedezték fel, Krisztus után 150-250-es évekből. A görög papiruszra írt szöveget Egyiptomban publikálták. Noha ez a legrégebbi példánya Márk könyvéből, sok Biblia kutató csalódott, ugyanis azt hitték, hogy talán még régebbről, az első századból származik a részlet. Egy keresztény portál szerint a papirusz darabka egy ősi egyiptomi szemétdombon lett felfedezve 1896 és 1906 között. A papirusztekercs a bibliai szövegeken kívül tartalmaz apokrif iratokat, adó nyugtákat, leveleket és egy olyan szerződést is, amely egy birkózó meccsről maradt hátra. A leleteknek viszont csak az 1%-át publikálták eddig. Néhányat belőlük a washingtoni Bibliai Múzeumba küldenek. A Márk evangéliumából talált kis részlet, mindössze 4x4 centiméteres és az első fejezet néhány versszakát tartalmazza. Nem régiben egyébként a felfedezés egyik részeként publikáltak egy olyan kéziratot is, amelyet a 3. századból hagytak hátra Lukács evangéliumának 13. fejezetéből. (CBN)

Betiltották a burkát Dániában

Megszavazta a dán törvényhozás, hogy tilos lesz az országban arcot eltakaró ruhadarabot hordani, mint a burka vagy a nikáb, írja a Guardian. A kormány jelezte, hogy a tiltás nem vallási motivációjú, és nem vonatkozik a fejkendőre, kipára és a turbánra sem. A törvény augusztus 1-től lép életbe, a megsértéséért körülbelül 38 ezer forintnak megfelelő dán koronát kell majd fizetni. Hasonló törvény már létezik Ausztriában, Franciaországban és Belgiumban is. (Guardian)

Bibliai értékek kerülnének egy bibliagyár szabályzatába - tüntetnek a dolgozók!

Ortodox keresztény hit és konzervatív szexuális etikai szabályokat hozna meg az egyik legrégebbi nonprofit szervezet, amely a Bibliák gyártására szakosodott világszerte. Az új szabályok közé tartozna az LGBT közösség életmódjának betiltása is – emiatt pedig tüntetnek a dolgozók. Viszont az Amerikai Bibliai Közösség (American Biblie Society) kitart álláspontja mellett és azt állítják, hogy végre egységet és tisztaságot teremtenek szervezetükben. A közösség vezetője azt mondta, hogy azért hozták meg a szabályokat, mert úgy gondolják, hogy csakis a Bibliával mély kapcsolatban álló dolgozók tudják tovább vinni a szervezetet munkájában, amely már 202 éve tart. A szervezet új szabályai közé tartozik az, hogy csak házastársak között legyen szexuális kapcsolat, a helyi gyülekezetbe való beépülés, a trágár beszéd, lopás és csalás elhagyása, a drogokkal való visszaéléssel együtt. A szabályzatot 2019 januárjában kell aláírniuk a dolgozóknak, akik közül már 200-an felmondtak. (christianheadlines.com)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.