Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.06.11.

A héber nyelv iránti szeretetéről vallott Guy Ritchie

FOTÓ: MARIO ANZUONI/REUTERS

Héber hátteréről beszélt egy izraeli lapnak a világhírű Hollywood-i rendező, Guy Ritchie.

Elmondta, hogy otthon a feleségével is héberül beszél és már legalább 15 éve tanulja a nyelvet.

A brit híresség az új, Disney mese alapján készített, élőszereplős Aladdin című filmjéről beszélt az interjúban, amelyben kiemelte, hogy a gyermekei inspirálták a film elkészítésére.

“A feleségem is beszél héberül, sőt néha a gyermekeink előtt is ezen a nyelven kommunikálunk. Nagyon nehéz nyelv, de titkos beszélgetésekre a legalkalmasabb a családunkban, mert így a gyerekek nem értenek semmit.” - tette hozzá humorosan, majd elmesélte, hogy a héber tanára Haifában él, és szívesen vinné el hozzá gyermekeit is, hogy megtanulják a különleges közel-keleti nyelvet.

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy héberül ad interjút a híresség. Egy 2017-ben készült - Az Artúr Király - A kard legendája című - filmjének az interjúján is

hirtelen héberül kezdett el beszélni az ynet riportereivel.

Amikor rákérdeztek, hogy miért tanult meg héberül azt mondta, “Miért ne? Hiszen minden történet Izraelben kezdődik.” Guy Ritchie egykor Madonnával kutatta fel a zsidó vallás misztikumait - írja a Jerusalem Post, amely kiemeli, hogy a jelenlegi feleségével három gyermeküknek is zsidó nevet adtak: Rafael, Rivka és Lévi a nevük. 

(ynet.com / Jerusalem Post)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.