Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.11.20.
Kántor Fanni

40 milliót vert el a katolikus egyház pénzéből szerencsejátékra egy pap

Fotó: google

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

40 millió forintot szerencsejátékozott el egy német pap

Százhúszezer eurót, azaz csaknem 40 millió forintot játszott el egyházközsége pénzéből internetes szerencsejátékokon egy katolikus pap Németországban - írja a magdeburgi egyházmegye közlésére hivatkozva az MTI. A ballenstedti egyházközség 64 éves lelkipásztora önként feladta magát a rendőrségen, és elismerte bűnét az egyházmegyét vezető Gerhard Feige püspök előtt. A vallási hatóságok azon gondolkodnak, hogy folytathatja-e munkáját az egyházközségnél. Viszont egyértelműen azt várják tőle, hogy visszafizesse az eljátszott összeget. (MTI)

Nemi erőszakról és meleg szexről szóló könyv miatt ítéltek el egy kínai írónőt

Homoszexuális szexjeleneteket is tartalmazó regény "írásáért és értékesítéséért" tíz év börtönbüntetést kapott egy kínai írónő. A Liu nevű írónőt az elmúlt hónapban ítélte börtönbüntetésre Anhui tartomány bírósága "obszcén anyag" alkotása és eladása miatt. Megszállás című regényében "férfiak homoszexuális viselkedését" ábrázolja, "többek között perverz, például nemi erőszakot és szexuális visszaélést bemutató aktusokat". A pornográfia illegális Kínában. Az ítélet súlyossága azonban heves tiltakozásokat váltott ki a kínai közösségi médiában - írja a BBC.com.   (MTI)

JUSTIN TRUDEAU: "Elnézést kérünk, hogy nem segítettünk a zsidókon a 2. világháború alatt."

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke parlamenti ülésen kér bocsánatot, amiért hazája nem sokkal a II. világháború kitörése előtt megtagadta a belépést a nácik elől menekülő zsidóktól. 1939. május 15-én ugyanis az MS St. Louis óceánjáró hajó elhagyta Németország partjait, és 907 zsidó menekülttel a fedélzetén az amerikai kontinens felé vette az irányt. Először Kuba tagadta meg a kikötést, majd az Egyesült Államok. Ezt követően Kanadában próbálkoztak, de ott sem jártak sikerrel. A hajó végül visszatért Európába. Utasai közül sokakat koncentrációs táborba hurcoltak, és 254-en a holokauszt áldozatává váltak. “Évtizedek teltek el azóta, hogy hátat fordítottunk a zsidó menekülteknek, de az idő nem menti fel Kanadát a felelősség alól, és nem mossa le a szégyent sem. Ma azért emelkedtem szólásra, hogy egy régóta esedékes bocsánatkérésnek tegyek eleget, amiért Kanada visszafordította a zsidó menekülteket. Elnézést kérünk az érzéketlen kanadai döntésért. Nem segítettünk rajtuk, bár megtehettük volna. Hozzájárultunk ahhoz, hogy sokak sorsa olyan szörnyű helyeken pecsételődjön meg, mint Auschwitz, Treblinka vagy Belzec” – mondta Justin Trudeau. (zsido.com)

SEMJÉN ZSOLT: Reménységre ad okot a V4-ek kereszténységért való harca!

Egész Közép-Európa sorsa azon múlik, hogy összefognak-e a térséget alkotó kis államok – emelte ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Európai sorsközösség a kereszténység védelmében – a Hunyadiaktól napjainkig című konferencián múlt héten a Parlamentben. Semjén Zsolt azt mondta, ezen a téren a visegrádi négyek együttműködése reménységre ad okot. A miniszterelnök-helyettes előadásában felidézte a Hunyadiak korát, az akkori történelmi eseményeket, és áttekintette, hogyan lettek a Hunyadiak a keresztény Európa védői. Kitért a nándorfehérvári diadalra, aminek eredményeként hetven évre elvették a törökök kedvét Magyarország megtámadásától. Úgy fogalmazott: Mátyás legfőbb történelmi jelentősége a keresztény Magyarország és Európa megvédése az Oszmán Birodalom terjeszkedésével szemben.  (s4c.news.com)

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.