Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.09.11.
Kántor Fanni

4 évvel tovább élnek a hívő emberek, mint az ateisták

FORRÁS: GOOGLE
A hívő emberek 4 évvel tovább élnek, mint az ateisták – állítja egy új kutatás.

E szerint többek között a támogató közösség, a stresszt enyhítő szokások és az egészségtelen szokásoktól való tartózkodás hosszabbítja meg a hívők életét. Az Ohio Egyetem kutatói több mint 1500 amerikai gyászjelentést vizsgáltak meg, hogy rájöjjenek, az életeket meghatározó jellemzők hogyan hatnak az élettartamra. Ezek közé sorolták a vallási szokásokat, a házasságot, a sportot, a hobbikat, szokásokat, amelyek befolyásolhatják az egészségünket. Az összesített statisztikák szerint azok a gyászjelentések, amelyekben szerepelt, hogy az elhunytak vallásosak voltak, átlagban 5,64 évvel éltek tovább. A házassággal kapcsolatos statisztikákat hozzáadva a hívő emberek élettartama még mindig 3,82 évvel több volt, mint az átlagemberé. A kutatás érdekesség képpen hozzáteszi, hogy azoknál az embereknél, akik hívőként keresztény környezetben is élnek, átlagosan majdnem 6,5 évvel tovább éltek. (independent.co.uk)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.