Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.09.18.
Kántor Fanni

25 éve tud a Dalai Láma a szexuális zaklatásokról

FORRÁS: MTI

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

A Dalai Láma már rég óta tudott a szexuális zaklatásokról

“Semmi új nincs abba, hogy a buddhista vezetők szexuálisan zaklattak hívőket.” - mondta a Dalai Láma. A 83 éves vallási vezető áldozatokkal találkozott hollandiai útja során. Néhányan közülük petíciót indítottak azért, hogy a Dalai Láma vizsgálja ki a buddhista egyházban történt molesztálások ügyét. “Békességet és menedéket találtunk a buddhizmusban, amíg a vallás nevében meg nem erőszakoltak bennünket.” - olvasható a petícióban. “Már rég tudok ezekről az ügyekről, nincs ebben semmi új.” - így reagált a Dalai Láma egy interjúban, majd hozzátette: “Már 25 éve tájékoztattak erről engem egy indiai konferencián.” A vallási vezető szerint azok, akik szexuálisan zaklatják a buddhista hívőket nem veszik valójában figyelembe Buddha tanításait. Most pedig, hogy publikussá váltak tetteik, automatikusan megszégyenülnek. Egyelőre nem világos a világsajtó számára, hogy mit készül tenni azért, hogy megakadályozza, hogy a jövőben hasonló esetek történjenek - de az biztos, hogy beszélni fog a tibeti vallási vezetőkkel az ügyben novemberben. (breitbart.com)

Vizsgálat indult a Sixtus-kápolna kórusa ellen

Pénzügyi visszaélések miatt vizsgálatot indított Ferenc Pápa a Sixtus-kápolna kórusa, a világ legrégebbi, több mint fél évezrede alapított énekkara ellen. Az értesülést megerősítette a Vatikán is. A La Stampa napilap úgy értesült, hogy csalás, sikkasztás és pénzmosás gyanúja merült fel a világhírű Coro della Cappella Sistina két vezetője ellen, Michelangelo Nardella adminisztratív igazgató és Massimo Palombella szaléziánus esperes, a társulat művészeti vezetője ellen. Az újság szerint a két igazgató számlát nyitott az egyik olasz banknál a koncertekből származó bevételek letétbe helyezésére, de a pénzből személyes kiadásaikat fedezték. (MTI)

Ritka imakönyvet találtak Kairóban

A híres kairói geniza leletei között találtak meg egy a XI. századból származó, kézírásos engesztelőnapi máchzor darabjait. A genizában tároltak imakönyveket, vallásos és világi irodalmi műveket, hétköznapi feljegyzéseket, gazdasági okiratokat és leveleket. Eddig összesen 300 000 dokumentumot azonosítottak. A leletek legnagyobb része a Cambridge-i Egyetemhez került. A 900-950 évesre becsült és a világ egyik legrégebbi imakönyveként számon tartott jom kipuri máchzort Hilél ben Eli másolta, aki eleinte írnok és kántor volt Bagdadban, majd később Egyiptomba vándorolt és a kairói rabbinátusnál kapott írnoki pozíciót. (zsido.com)

Még a zsidók is felháborodtak anno Paul McCartney dalán

Felháborodást okozott Paul McCartney “Hey Jude” című dala, ugyanis a női névként szereplő angol Jude szó németül olvasva zsidót jelent. A brit zsidók jelentős részét kitevő holokauszt-túlélők számára így bántónak tűnhetett a kirakatban elhelyezett “Hé, zsidó” felirat. McCartney elmondta, hogy legkedvesebb szerzeményei közé tartozik ez a dal, melyet minden koncertjén előad, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket. “Manapság, amikor egy kicsit sötét idők járnak, és az embereket megosztja a politika és más dolgok, különösen nagyszerű élmény azt látni, hogy egymásra találnak, miközben a Hey Jude-ot éneklik” - mondta a zenész, akit egyébként nehéz lenne zsidóellenességgel vádolni, hiszen 2008-ban még az életveszélyes fenyegetések sem tántorították el attól, hogy Izraelben adjon koncertet.

Felhábordtak a keresztények az Emmy Díjátadó egyik beszédén

Felháborító nyitóbeszéd hangzott el a 70. Emmy Díjátadón. - írják amerikai keresztény oldalak. Michael Che és Colin Jost beszéde rossz irányt vett, amikor a fehér emberkereket és a republikánusokat kritizálták. “Édesanyám nem nézi a ma esti díjátadót, mert a nyertesek nem elégszer köszönik meg Jézusnak a díjat.” - mondta Micheal Che, majd hozzátette, ez valóban igaz, de szerinte azok a fehérek, akik Jézusnak mondanak köszönetet, vagy republikánusok, vagy volt drogosok. A beszéd rengeteg kritikát kapott Twitteren és YouTubeon is egyaránt. Sokak szerint undorító és szégyenteljes, ahogyan a celebek viszonyulnak Jézushoz. (CBN)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.