Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.07.11.

24 éves csúcson az abortusz támogatottsága Amerikában

Fotó: Google

Az amerikaiak 60%-a hisz az abortusz legalizálásában.

1995 óta most a legmagasabb az abortusz támogatottsága Amerikában. – állítja a Washington Post és az ABC News közös kutatása.

11%-ot emelkedett 27%-ra azok száma is, akik úgy gondolják minden esetben legálissá kéne tenni az abortuszt. 2010 óta azok száma 45%-ról 36%-ra csökkent, akik úgy gondolják, hogy a legtöbb esetben meg kell adni az engedélyt egy abortusz végrehajtására.

A konzervatívok 58%-ban, a protestánsok 44%-a, a republikánusok 40%-a úgy gondolja, hogy az amerikai államoknak nehezebbé kéne tenni az abortuszhoz való hozzáférést.

Miközben a nem istenhívők 58%-a, a liberálisok 57%-a és a demokraták 50%-a úgy gondolja, hogy könnyebben hozzáférhetővé kéne tenni az abortuszt.

Az életkor is nagy szerepet játszott a kutatás eredményeinek meghatározásában. Az abortusz legalizálása a 18 és 29 év közöttiek körében a legtámogatottabb (72%), míg a 40 év alattiak 69%-a és a 40 év fölöttiek 55%-a mondja ugyanezt.  

Összességében a kutatás szerint a vallás nélküli demokraták, vagy konzervatívok azok, akik leginkább támogatják az abortusz legalizálását.

Bár az adatok során nem specifikálták, hogy az abortusznak a terhesség melyik szakában kellene megtörténnie, a legutóbbi Gallup kutatás szerint az amerikaiak csak 28%-a véli úgy, hogy a második trimeszterben is, 13%-a szerint pedig a harmadikban is végre lehetne hajtani a magzat elhajtását.

(christianheadlines.com)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.