Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.07.16.

1700 éves keresztény levelet publikált a Basil Egyetem

1700 éves keresztényeknek íródott levéllel kapcsolatos kutatást publikált a Basil Egyetem, amely a világ legrégibb keresztény levelének tartja a leletet az Új-Szövetségen írásain kívül.

A levelet egy Arrianus nevű férfi írta Paulusnak. Azt írta imádkozik a testvéréért, majd mindennapos problémákat beszélnek meg, köztük a helyi politika és gasztronómia legfrissebb híreit.

A levél Egyiptomból származik és a Basil Egyetem legfrissebb kutatásának alanya. A levélen Kr.u. 230-i dátum szerepelt.

„Imádkozom Istenhez jólétedért.” – így zárul az iromány, amely Sabine Huebner, a Basil Egyetem őstörténeti professzora szerint kétség nélkül keresztények voltak a levél írói.

„Ez a levél egy olyan keresztény minta alapján íródott, amelyet már jól ismerünk az Új-Szövetség leveleiből.” – mondta a szakértő, aki hozzátette, hogy akkoriban a Paulus név nagyon ritka volt. Ráadásul a levél említi, hogy a férfit keresztény szülei egy apostol után nevezték Kr. u. 200-ban.

Az egyetem kutatócsoportja szerint a legelső keresztények a Római Birodalom uralma alatt inkább visszahúzódóak voltak és inkább a külvárosokban éltek félve a keresztényüldözéstől. A levél utal arra, hogy a keresztények Egyiptom külső részeire vonultak el, ahol politikai vezető pozíciókat töltöttek be.  

(christianheadlines.com)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.