Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.07.10.

127 egyiptomi gyülekezet kapott működési engedélyt

Fotó: Google

127 gyülekezet működési engedélyét hagyta jóvá egy egyiptomi tanács.

A CBN információi szerint ezek a gyülekezetek korábban illegálisan működtek.

A legálisan működőknek az állam által kiadott engedélyüket kell fenn tartaniuk, azonban ezen kérvények jóváhagyása nagyon szigorú eljárással kapható csak meg, amelyek közismerten lassúak is. Éppen ezért több ezer egyiptomi gyülekezet működik engedély nélkül.

A rossz hírek ellenére 2016-ban az egyiptomi kormány hozott egy új törvényt, amely felgyorsította ezeket a folyamatokat. Azóta több mint 1000 gyülekezet jutott működési engedélyhez.

Az Open Doors USA keresztényüldözést monitorozó szervezet szerint napi szinten kell szembenézniük a keresztényeknek diszkriminációval, helytelen bánásmóddal.

A szervezet szerint az iszlám vallás csak olajat önt a tűzre, és egy olyan kegyetlen környezetet teremt a keresztények számára, amely az alapjogoktól fosztja meg a krisztus hívőket.

Az Iszlám Állam nevű terrorcsoport több mint 100 kopt keresztényt ölt meg 2017-ben a World Watch Monitor adatai szerint. A kopt keresztények az egyiptomi populáció 10%-át teszik ki.  

(christianheadlines.com)

 

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.