Ugrás a tartalomra

Hiába a tiltakozás: az Anglikán Egyház kitart LGBTQ irányelvei mellett

Photo by daniel james / Unsplash

Az anglikán egyház megvédte a keresztény szülők és szervezetek tiltakozását követően is az LMBTQ-ellenes iskolai zaklatásról szóló iránymutatását.

Mint ahogy arról a Hit Rádió is beszámolt, egy házaspár szerint az Anglikán Egyház "Valuing All God's Children" (Isten minden gyermekének megbecsülése) című iránymutatását arra használták fiaik előző iskolájában, hogy eloszlasság az aggodalmakat a transzneműséggel kapcsolatban. Nigel és Sally Rowe, akik sikeresen támadták meg az Egyesült Királyságban az Oktatási Minisztérium iskoláknak szóló transzneműekkel kapcsolatos iránymutatását, azt kérték az Anglikán Egyháztól, hogy törölje saját egyházpolitikai iránymutatását ebben a kérdésben.

A hónap elején a keresztény házaspár a Christian Concern támogatásával nyílt levelet írt Canterbury érsekének, amelyben felszólította az anglikán egyházat, hogy távolítsa el a 4700 iskolája számára szóló iránymutatást.

Nigel Genders tiszteletes, az anglikán egyház oktatási vezetője nyilatkozatában azt mondta, hogy az "Valuing All God's Children" (Isten minden gyermekének értékelése) című útmutatónak a gyermekek nemi átmenetének jóváhagyásaként való értelmezése helytelen.

"Az Isten minden gyermekének értékelése nem azt mondja, hogy az ötéves gyerekeket meg kell erősíteni, ha az ellenkező neműként akarják azonosítani magukat. Egyáltalán nem használja a megerősítés nyelvezetét, sehol"

-állította.

"Ez egy olyan iránymutatás félreértelmezése, amelynek célja, hogy segítsen az iskoláknak biztosítani, hogy minden gyermeket a neki járó méltósággal kezeljenek"

- írta Nigel tiszteletes az anglikán egyház honlapján.

Nigel tiszteletes szerint az útmutató "értékes erőforrás" az iskolák számára, amely "keresztény teológiai meggyőződésünk által alátámasztott gyakorlati tanácsadói keretet ad, amely az iskolák számára erőforrásként szolgál".

A középiskolák számára készült útmutató, amelyet először 2014-ben adtak ki, miután az LMBTQ-ellenes zaklatások számának 2014-es növekedéséről érkeztek jelentések, azt is kimondja, hogy fontos, hogy "a tanulók felfedezhessék a szexuális irányultság, a nemi identitás és más olyan tényezők kérdéseit, amelyek kihívást jelentenek az egészséges önmegvalósításban".

A Canterbury érsekének írt levélben a szülők felszólították, hogy "sürgősen" törölje az iránymutatást, hogy "az anglikán egyházi iskolák személyzete és gyermekei megfelelő védelmet és védelmet élvezzenek a káros transznemű ideológiával és gyakorlattal szemben".

(Premier Christian News)

Legfrissebb