Ugrás a tartalomra

VIDEÓ: Héberül köszönték meg Izrael segítségét az ukrajnában harcoló izraeliek

Az ismeretlen erdős területeken készült klipekben az ukrán katonai egyenruhás izraeliek köszönetet mondanak a helyi főrabbinak, amiért kóser étellel látták el őket a pészah ünnepére - írta meg a Times of Israel.

0:00
/

A közösségi oldalakon vasárnap közzétett videókon több izraeli látható, akik az ukrán erőkkel harcolnak, és hálát adnak Izraelnek és a zsidó népnek, amiért támogatták az orosz invázió visszaverésére tett erőfeszítéseiket.

A széles körben elterjedt klipeken ukrán katonai egyenruhás férfiak szerepelnek egy ismeretlen erdős területen. A videó valószínűleg a múlt héten készült, amikor a harcosok köszönetet mondtak Ukrajna főrabbijának, amiért kóser élelmiszerrel látta el őket az egyhetes húsvéti ünnepléshez.

A két jelenet közül az elsőben körülbelül egy tucat férfi áll harci felszerelésben, sokan közülük eltakart arccal.

„Szeretnénk megköszönni Izrael népének és Izrael kormányának a segítséget, amelyet nekünk nyújtottak. Mi itt harcolunk az oroszok ellen ebben a nagyon nehéz háborúban”

– mondta egy harcos héberül.

Köszönetet mondott a kijevi főzsinagógának és Mose Azman ukrán főrabbinak is, hogy kóser étellel látták el a csapatokat, és segítettek a húsvét ünneplésében.

A feltételezések szerint több száz ukrán származású izraeli és több izraeli is elutazott Ukrajnába, hogy az önkéntes egységekhez csatlakozzon az orosz invázió után, de a pontos számok nem világosak. Az sem világos, hogy a videókban mondott köszönet Izraelnek mire vonatkozik, hiszen Ukrajna korábban többször is kritizálta Izraelt a "langyos támogatásáért".

Legfrissebb