Ugrás a tartalomra

Használható bizonyítékként Magyar Péter hangfelvétele? - Kunetz, Bernek, Gerő

A Világóra legfrissebb adásában vendégeinkkel beszéltünk a szülészet átalakítására tett javaslat problémáiról, az orosz elnökválasztásról és Magyar Péterről.

Kunetz Zsombor, Dr. Bernek Ágnes, Gerő Tamás, Fekete Rita

Szülészetek átalakítása:

Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő elmondta, hogy az új javaslatok alapján a szülészeti ellátás minimumfeltételeinek csökkentése komoly betegbiztonsági kockázatokkal jár.

"...a jövőben ezen az 1-es progresszivitási szinten sem a neonatológus orvosnak sem az anesteziológus-intenzív-terápiás szakorvosnak nem kellene jelen lennie."

- részletezte Kunetz Zsombor.

Oroszország nemzetközi kapcsolatai:
Dr. Bernek Ágnes, Geopolitikai szakértő, a BME Közgazdaságtani Tanszékének oktatója kifejtette, hogy Oroszország nem nyugatra, hanem inkább kelet felé és más alternatív szövetségesek felé orientálódik, amely a jelenlegi geopolitikai helyzetben különösen fontos.

"Oroszország számára a nyugat már nem fog egy alternatívát jelenteni."

- emelte ki Bernek Ágnes.

Ügyészségi eljárások és politikai befolyásolás:
A beszélgetés során Gerő Tamás, ügyvéd a jogi eljárások és az ügyészségi munka átláthatóságát, valamint a politikai befolyásolás lehetőségét és határait elemezte.

"Én sem hiszem, hogy egy politikus ment be, és pakolászott az akták között, ezt én is kizártnak tartom. Itt most arról van szó, hogy befolyásolta e a nyomozást vagy sem. Eleve ezeket a kihallgatásokat úgy tudom, hogy kamerával is rögzítették, tehát azt kizártnak tartom, hogy politikus bement volna a vallomások felvétele közben. ..."

- fejtette ki Gerő Tamás, hangsúlyozva az ügyészségi eljárások integritását és az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Legfrissebb