Ugrás a tartalomra

Háború Izraelben: mi történt? - CASTEL, MEGYERI, NÓGRÁDI, SPÖTTLE

A Világóra legfrissebb adásában az Iráni támadás részleteit elemeztük szakértőinkkel.

A Hit Rádió Világóra című műsorának legfrissebb adásában az Irán által Izrael ellen indított támadás, és a konfliktus részleteit elemeztük szakértőinkkel.

Georg Spöttle elemzése
Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő, kiemelte a drónok hadviselésben betöltött szerepét hangsúlyozva azoknak előnyeit a modern konfliktusokban.

"Nincs a pilóta élete veszélyben, a drónpilóta is a kamerával ugyanúgy lát szinte, mint egy vadászpilóta. Ezek a drónok sokkal lassabbak, de emberéleteket lehet ezáltal megkímélni, és lényegesen olcsóbb is.

- részletezte.

Megyeri Jonatán a konfliktus dinamikájáról
Megyeri Jonatán, a neokohn.hu főszerkesztője, az izraeli-iráni konfliktus eszkalációjának lehetséges következményeiről beszélt.

"Én azt gondolom, egyelőre még nagyon keveset látunk, én akkor sem lepődnék meg, hogyha ez egy szimpla provokáció lenne, amire aztán Izrael visszavág, és ezért tovább szigetelődik el a nemzetközi téren, nemzetközi porondon és így tovább."

Nógrádi György véleménye az amerikai szerepről
Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő, az amerikai hírszerzés szerepét és a jelenlegi politikai helyzetet értékeli.

"Aki erről Izraelt értesítette az az amerikai fél. Ez azt jelenti, hogy az amerikai hírszázés akár ott vannak az ügynökei, akár a műholdas hírszázés, még mindig világhírű."

- emelte ki.

Robert C. Castel a légvédelmi rendszerek hatékonyságáról
Robert C. Castel, biztonságpolitikai szakértő, az izraeli légvédelmi rendszerek hatékonyságát és a konfliktusban betöltött szerepüket elemezte.

"Tehát tisztában kell lenni azzal, hogy még a világ legjobb légvédelmi rendszere sem vízhatlan. Tehát mindig lesznek eszközök, amik át fognak rajta törni, és még hogyha sikerül is, tudom én, a 90-95%-át lelőni ezeknek az eszközöknek, a maradék 10% még igen komoly károkat okozhat."

- hangsúlyozta.

Legfrissebb