Ugrás a tartalomra

"Gyűlöletkeltés" miatt tiltották le a legnagyobb szatíra oldalt Twitteren

A Twitter letiltotta a "Babylon Bee" szatirikus blogoldal fiókját.


Vasárnap a Babylon Bee vezérigazgatója, Seth Dillon felfedte, hogy a politika és a kultúra szatirikus felfogásairól ismert cégét „gyűlöletkeltő magatartás miatt” kizárták Twitter-fiókjából.

„Most kaptam ezt az értesítést, hogy „gyűlöletkeltő magatartás” miatt kizártak minket a fiókunkból”

– írta Dillion vasárnap délután.

A Twitter lépése egy öt nappal ezelőtti posztjukra érkezett, amelyben viccesen az Egészségügyi és Humánszolgáltatások (HHS) titkárhelyettesét, Rachel Levine-t nevezték ki az év férfijának.

Levine, a biológiai férfi, leginkább arról ismert, hogy transznemű nőként coming outolt, mielőtt Joe Biden elnök kinevezte volna a HHS helyettes titkárának.  Nemrég Levine-t a USA Today az „Év Nőjének” választotta.

A Twitter azért tiltotta le a Bee bejegyzését, mert Levine átalakulását és névváltoztatását gúnyolta és ezzel megsértette a platform „gyűlöletkeltő magatartás” elleni szabályait amely kimondja: „Tilos más emberek elleni erőszakot hirdetni, fenyegetni vagy zaklatni faji, etnikai hovatartozás, nemzeti származás, szexuális irányultság, nem, nemi identitás, vallási hovatartozás, életkor, fogyatékosság vagy súlyos betegség alapján.”

(Daily Wire)

Legfrissebb