Ugrás a tartalomra

Gyomorforgató: abortált magzatokkal kereskedett illegálisan a Planned Parenthood

Magzati szöveteket adtak el egy vagyonért.

Életpárti aktivisták tüntetnek a Capitolium épülete előtt 2015-ben a Planned Parenthood ellen. - Kép forrása: Olivier Douliery/Getty Images

Egy életvédő megfigyelőcsoport olyan dokumentumokra bukkant, amely alátámasztja, hogy a Planned Parenthood részt vesz abortált magzati szövetek illegális értékesítésében, amellyel megsértette a szövetségi törvényt.


Keddi sajtóközleményében a Center for Medical Progress bejelentette, hogy nyilvános iratigénylés útján olyan dokumentumokhoz jutott hozzá, amelyek azt mutatják, hogy

a Planned Parenthood beleegyezett az abortált csecsemők "védett" testrészeinek átadásába a San Diegó-i Kaliforniai Egyetemnek "értékes ellenszolgáltatásért".

A CMP által közzétett dokumentumok egyike állítólag a San Diego-i Planned Parenthood of San Diego és az UCSD közötti "Biológiai Anyagátadási Megállapodás" szerződés. A 2009 májusában hatályba lépett megállapodás biztosítja az UCSD számára a hozzáférést "bizonyos" PPSD biológiai anyagokhoz, például magzati és méhlepényszövetekhez, kutatási célokra.

Az életvédő aktivista csoport az amerikai törvénykönyv azon paragrafusára hivatkozott, amely az emberi magzati szövetekre vonatkozó tilalmakkal foglalkozik, azt állítva, hogy a dokumentumok igazolják a szövetségi törvények megsértését.

"Ez az új bizonyíték azt mutatja, hogy a Planned Parenthood a szövetségi törvényt megsértve, sokkal több pénzért árulja a késői abortált csecsemők testrészeit, mint amennyiről korábban valaha is szó volt"

- mondta David Daleiden, a CMP alapítója és elnöke egy nyilatkozatban.

"A Planned Parenthood országos központja tudott és jóváhagyta az abortált csecsemők ezen eladásait értékes ellenérték fejében, a kormány által finanszírozott kutatási támogatások részeként"

- tette hozzá.

A CMP azt állítja, hogy az UCSD professzorai számos, a Kaliforniai Egyetem tulajdonában lévő szabadalmat fejlesztettek ki abortált magzati testrészek felhasználásával, a CMP jelentésében idézett nyilvános adatbázisok szerint.

A CMP idézett egy 2021. áprilisi, 10 ezer dolláros számla kifizetését is, amelyet a Planned Parenthood of Pacific Southwest fizetett az UCSD-nek. A számlán szereplő leírásban a Planned Parenthood azt írta: "Évfordulós ünnepség' Champion' szponzoráció".

Egy másik dokumentum, amelyet a CMP a nyilvántartási kérelme révén szerzett meg, egy regisztrációs űrlap volt, amely felvázolta a tanulmány célkitűzéseit, amelyek között szerepelt egy bank létrehozása "kiváló minőségű magzati szövetmintákból és sejtkultúrákból", valamint "normális és rendellenes terhességből származó minták beszerzése".

Decemberben a CMP a Judicial Watch konzervatív aktivista csoporttal közösen megszerzett dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyekből kiderül, hogy a szövetségi bűnüldöző szervek vizsgálatot folytattak a Pittsburghi Egyetem ellen, miután magzati szövetekkel kapcsolatos kutatási gyakorlatát vizsgálat alá vonták.

A CMP alapítója többször is aggályokat fogalmazott meg az intézmény magzati szövetekkel kapcsolatos kutatási gyakorlatának jogszerűségével, valamint azzal kapcsolatban, hogy a Planned Parenthood potenciálisan a Pittsburghi Egyetem magzati testrészek beszállítójaként tevékenykedik.

"A Planned Parenthood évtizedek óta "kutatási" programja alá rejti a kiszolgáltatott anyák és csecsemők ellen elkövetett emberi kegyetlenségeit - itt az ideje, hogy az abortált csecsemők testrészeinek eladására irányuló, az adófizetők által finanszírozott vállalkozás minden szintjén igazságot szolgáltassanak a törvény szerint."

- hangsúlyozta a CMP alapítója.

(CP)

Legfrissebb