Ugrás a tartalomra

Gyermekek fogvatartásával és dolgoztatásával vádolják a Szcientológia Egyházat

A Szcientológia Egyház új vádakkal szembesült volt alkalmazottak részéről, akik azt állítják, hogy gyermekkereskedelem áldozatai lettek - írta meg a Christian Post.

Photo by Claudia Soraya / Unsplash

Gawain Baxter – aki feleségével, Laurával és Valeska Parisszel együtt nyújtotta be a panaszt – azt állítja, hogy 6 éves volt, amikor a Szcientológia Egyháznak kezdett dolgozni.

A per szerint Gawain hat és tizennégy éves kora között nem járhatott akkreditált állami vagy magániskolába.

„Ehelyett az iskolai munka napi két-három órányi alapszintű olvasásból, írásból és matematikából állt egy harminc másik gyerek osztálytermében, Linda Hilton, a kadétkoordinátor házastársa felügyelete mellett”

-számolt be.

A per azt állítja, hogy a Szcientológia tisztviselői módszeresen kereskedtek Baxterrel és másokkal a szervezet gyakran emlegetett Sea Org munkaerején keresztül.

A kereset szerint Baxter fiúként kétkezi munkát végzett a floridai Clearwaterben, az egyház központjában. Miután megpróbálta felhívni a figyelmet arra, amit bántalmazásnak és elviselhetetlen életkörülményeknek írt le, Baxter azt mondja, hogy egy "Freewinds" néven ismert Karib-tengeri hajóra küldték.

Csak alapvető olvasási, írási és matematikai oktatást kapott a 15 éves Baxter és a többi felperes, majd útlevelüket és személyi igazolványukat elkobozták – áll a perben.

„Ez nem volt békés vagy szeretetteljes környezet; bántalmazással, erőszakkal és félelemmel teli világ volt. A [Szcientológia] a felpereseket olyan tulajdonnak tekintette, amely mentes minden jogtól, és amelynek egyetlen célja az volt, hogy szolgálják őket”

– áll a panaszban.

Baxter azt állítja, hogy szülei egy Cadet Org (A Szcientológia Egyház tengeri divíziójának ifjúsági tagozata) óvodába adták a floridai Clearwaterben amikor 2 hónapos volt, és 6 éves korában a Cadet Org tagja lett. Baxter azt állítja, hogy elválasztották a szüleitől, és egy kollégiumba kényszerítették, amely egy korábban hotelként üzemelő épületben volt, több mint 100 másik gyerekkel.

A panaszban azt állítja, hogy a gyerekek emeletes ágyakon aludtak zsúfolt szobákban. A hírek szerint Baxter kezdetben minden este meglátogathatta szüleit vacsoránál, de amikor betöltötte a 10. életévét, állítólag csak hetente egyszer látogathatta meg a szüleit, de néha csak havonta egyszer.

A napi iskolai munka és a „szcientológia indoktrináció” befejezése után a beadványban az áll, hogy Baxter „kénytelen volt napi öt-tíz órát fizetetlen munkát végezni a központban, beleértve az ételkészítést, a szemétszállítást, a tereprendezést és az irodai munkát”.

Frissítés:

A Szcientológia Egyház a következő nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünkhöz:

„Valeska Paris már pazarolta a rendvédelmi szervek idejét, amikor évekkel ezelőtt már előállt ezekkel a tisztességtelen kijelentésekkel. Nyilvános adat, hogy az ügyet azzal zárták le, hogy "Nincsenek. olyan elérhető tanúk vagy bizonyítékok, amelyek alátámasztanák az állításokat."

(Christian Post)

Legfrissebb