Ugrás a tartalomra

Gázai újságíró: "Elegem van abból, hogy a Hamász diktálja az életemet"

Szerinte ha Izrael nem, a Gázai övezet lakói képesek lennének kiszorítani a Hamászt a térségből.

Sami Obeid, gázai újságíró otthonában, Gázában. - Kép forrása: TOI

Sami Obeid, aki az északi övezet elhagyása után Rafahban húzta meg magát, azt mondja, hogy a Hamász nem törődik a gázai lakosok szenvedésével, se a túszokkal.


Sami Obeid gázai újságíró kedden azt mondta, hogy "elege van abból, hogy a Hamász diktálja az életét. Obeid a Ynetnek adott interjújában Rafahból beszélt, ahová a harcok elől menekült.

"Tudják, hogy mérhetetlen károkat okoznak a lakosoknak. Az itteni embereknek nincs semmijük az életben. A Hamász nem törődik ezekkel a lakosokkal. A Hamász nem törődik az izraeli túszokkal vagy a gázai lakosokkal"

- mondta.

"Izrael nem tudja kiszorítani a Hamászt, a Gázai övezet lakói, akik mérhetetlenül sokat szenvedtek, igen"

- mondta az újságíró.

"Gáza egykor a világ legnagyobb börtöne volt - most pedig a világ legnagyobb temetője".

Szerinte Izrael képtelen volt legyőzni a Hamászt az eddig több mint hat hónapja tartó háborúban, miközben Gázában oly sok ember szenvedett.

Közben az IDF közölte, hogy erői rajtaütéseket hajtottak végre a Gázai övezet északi részén fekvő Beit Hanún városában, ahol kitelepített civilek menedéket találtak. Szemtanúk a katari Al-Araby csatornának elmondták, hogy a csapatok, amelyek több embert letartóztattak, a központ kiürítését és lerombolását tűzték ki célul.

A hadsereg kedden szórólapokat szórt szét a térségben, amelyekben arra figyelmeztette a gázai lakosokat, hogy ne térjenek vissza észak felé.

"Sürgős figyelmeztetés mindenkinek, aki Nahal Óztól délre található. Az IDF tájékoztatja önöket, hogy Nahal Oz északi területe veszélyes harci övezetnek minősül"

- állt a szórólapokon.

"Az IDF folytatja a harcot a terrorszervezetek ellen. Minden más információ, amely arra ösztönzi Önöket, hogy térjenek vissza északra, veszélyezteti Önöket. Ne térjenek vissza észak felé".

(Ynet)

Legfrissebb