Ugrás a tartalomra

Gáza: A 'Mein Kampf'-ból inspirálódnak a Hamász terroristái

Egy terrorista bázisként használt gyerekszobában találtak rá a könyvre.

Adolf Hitler: Mein Kampf című könyve, arabra lefordítva, gondosan kijegyzetelve. - Forrás: IDF/X

Adolf Hitler 'Mein Kampf' című könyvének egy példányátra bukkantak egy gyerekszobában, amelyet a Hamász terrorszervezet bázisaként használtak a Gázai övezet északi részén. - számol be a United With Israel.

Isaac Herzog, izraeli elnök a BBC-nek adott vasárnapi interjújában tartotta a kezében a náci pártvezér önéletrajzi kiáltványának egy példányát.

"Ez Adolf Hitler könyve, a 'Mein Kampf', arabra fordítva. Ez az a könyv, amely a holokauszthoz és a második világháborúhoz vezetett"

- mondta Herzog az elnöki rezidencia közleménye szerint.

"Ezt a könyvet néhány nappal ezelőtt találták meg Gáza északi részén. Egy gyerekszobában, amely a Hamász terrorszervezet általi terrorista tevékenységek bázisává vált. A terrorista jegyzeteket írt, jelölte a részeket Adolf Hitler ideológiáiról arra vonatkozóan, hogyan gyűlöljék és öljék meg, égessék el és mészárolják le a a zsidókat, bárhol is vannak. Ez az igazi háború, amivel szembenézünk"

- mondta Herzog.

A gázai gyerekszobában talált Mein Kampf című könyv Isaac Herzog, izraeli elnök kezében. Forrás: Izraeli Elnöki Hivatal

Adolf Hitler "Mein Kampf" című könyvének jegyzetekkel ellátott példánya, amelyet a Hamász egyik gázai terrorista bázisán találtak.

"A Hamász terroristái által október 7-én elkövetett mészárlások és atrocitások után ez egy újabb leleplezés, amely a Hamász terrorszervezet inspirációs forrásairól tanúskodik, és ismét bebizonyítja, hogy minden akciójának ugyanaz a célja, mint a náciknak: a zsidók elpusztítása."

Az interjúkban Herzog erőteljesen visszavágott azon a kritikáknak, amelyek szerint Izrael nem tesz eleget a gázai civilek védelmében, és elmagyarázta, hogy a Hamász emberi pajzsok mögé bújik például a kórházakban, iskolákban, mecsetekben, ahonnan indítják az izraeli civilek elkövetett támadásokat.

A BBC-interjúban Herzog kitért azokra a hamis állításokra, amelyek szerint az izraei erők ostrom alá vették a Shifa kórházat, ahol a Hamász főhadiszállása található.

"A Hamász hazudik és hamis információkat ad. A Shifa kórházban van áram, minden működik, tartjuk a kapcsolatot a kórház adminisztrátorával. Nem mentünk be a Shifa kórházba, de sajnos alatta egy hatalmas terrorista bázis működik"

- mondta Herzog.

"A Hamász főhadiszállása és teljes tevékenységi központja közvetlenül a Shifa alatt van. Pontosan mit is kellene tennünk? Hagyjuk úgy, ahogy van, aztán néhány év múlva újra átéljük ugyanezt? És azt fogják mondani nekünk, hogy ez aránytalan, és megint megölik a civiljeinket? Ezért felszólítjuk az összes nem érintett polgárt, hogy költözzenek át egy másik, közeli kórházba, amelyet mi is nagyon megfontoltan koordinálunk a környékbeli erőkkel. A Hamasz az, aki akadályozza őket ebben"

- mondta Herzog.

Legfrissebb