Ugrás a tartalomra

Franciaország: ezt mondta az imám akit kiutasítottak az országból

Mindent megtesz azért, hogy viszza költözhessen az országba.

Mahjoub Mahjoubi Kép forrása: MIKAEL ANISSET / MAXPPP

Az új bevándorlási törvények következtében kiutasítottak egy imámot Franciaországból, akit antiszemitizmussal vádolnak, és aki a "nyugati civilizáció eltörlésére" buzdította a híveit.

Mahjoub Mahjoubit, egy 52 éves tunéziai vallási vezetőt mindössze 12 órával letartóztatása után adták ki Észak-Afrikának, miután azzal vádolták, hogy a francia etikával ellentétes beszédeket tartott - írja a Daily Mail.

Mahjoubi, aki az 1980-as évek óta tartózkodik Franciaországban, ahol öt gyermeke született, most azonban kitoloncolással kell szembenéznie.

A kiutasítási határozat Mahjoubi szónoklatait úgy jellemezte, mint amelyek az iszlám "elmaradott, intoleráns és agresszív" oldalát támogatják, valamint potenciálisan franciaellenes viselkedésre, a nőkkel szembeni diszkriminációra, "a zsidó közösséggel való konfliktusokra" és "dzsihadista radikalizálódásra" buzdítanak.

A szóban forgó beszéd a hivatalos vádak szerint

nemcsak "a zsidó népet nevezte ellenségnek", hanem "a nyugati civilizáció megsemmisítését" is szorgalmazta.


Állítólag a francia zászlót is is kritizálta, utalva zászlóban megjelenő színekre, mint ami "Allah számára értéktelen", anélkül, hogy közvetlenül megnevezte volna.

"Az ügyvédem jogorvoslatot fog kezdeményezni Franciaországban. Ha a bíróság nem szolgáltat igazságot, fellebbezést fogok kérni, ezt követően pedig az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulok"

- mondta Mahjoubi.

Gerald Darmanin francia belügyminiszter a kitoloncolást az új bevándorlási törvény hatékonyságának bizonyítékaként emelte ki, és azt állította, hogy az ország határozott fellépése az elfogadhatatlan viselkedéssel szemben erősíti Franciaországot.

Legfrissebb