Ugrás a tartalomra

Tovább folytatódik az agyhalottnak vélt kisfiú életéért vívott harc a bíróságon

A 12 éves, "agytörzsben halottnak" ítélt fiú szülei engedélyt kaptak arra, hogy fellebbezzenek a létfenntartásának visszavonásáról szóló határozat ellen.

Mint ahogyan erről korábban beszámoltunk, a brit Legfelsőbb Bíróság egyik bírája a múlt héten úgy döntött, hogy az orvosok leállíthatják Archie Battersbee kezelését.

Arbuthnot bíró asszony úgy döntött, hogy "a valószínűségek mérlege alapján" Archie meghalt.

Szülei ellenzik a kezelés befejezését, édesanyja, Hollie Dance azt mondta, hogy "amíg Isten nem akarja, nem fogadom el, hogy elmenjen".

A hét elején egy újabb meghallgatást követően Arbuthnot bíró asszony engedélyt adott Archie szüleinek, hogy a Fellebbviteli Bíróság elé vigyék az ügyet.

A család szóvivője azt mondta, hogy "örülnek".

Archie-t április 7-én találták eszméletlen állapotban, családja attól tart, hogy részt vehetett egy online kihívásban, ami miatt az emberek visszatartják a lélegzetüket, amíg el nem ájulnak.

A Londoni Királyi Kórház orvosai ápolják, akik szerint a kezelésének véget kell vetni, viszont Dance úgy gondolja, hogy a fiának több időt kellene adni.

"Nem hiszem, hogy Archie-nak elég ideje volt. Kezdettől fogva mindig arra gondoltam, hogy miért ez a rohanás? A szíve még mindig dobog, megragadta a kezemet, és mint az anyja, tudom, hogy még mindig bent van”

– mondta a múlt héten.

A családot a Keresztény Jogi Központ támogatja, amely amellett érvel, hogy magasabb küszöböt kell elérni a halotti nyilatkozatban ahhoz, hogy biztos döntést lehessen hozni.

(Christian Today)

Legfrissebb