Ugrás a tartalomra
Pro-lifeDeSantisUSAHírek

Florida kormányzója aláírt egy nevelőszülőket támogató törvényt

Florida kormányzója, Ron DeSantis múlt héten aláírt egy törvényjavaslatot, mely a korábbi támogatáson felül további 25 millió dollárral támogatja a floridai nevelőszülőket.

A 7034-es számú szenátusi törvényjavaslat megemeli a rokon és nem rokon nevelőszülők támogatását, ugyanis ők korábban havonta 250-320 dollárral kevesebbet kaptak gyermekenként, mint az engedéllyel működő nevelőotthonok.

A kormányzó kiemelte, hogy ma már 4000-rel több nevelőszülő tevékenykedik az államban, mint 2019-ben. A kormányzó azt mondta, hogy

„az adminisztrációm elkötelezett a legkiszolgáltatottabb gyermekek támogatása mellett (...) Ez a törvényjavaslat nemcsak a nevelőszülők támogatásának növelését teszi lehetővé, hanem több lehetőséget teremt a nevelőszülők által nevelt gyermekek számára is (...) Florida országos szinten vezető szerepet tölt be a kisgyermekek sikeres felkészítésében az életre.”

A törvényjavaslat aláírási ünnepségén a kormányzó hangsúlyozta, hogy ez a törvény jó példa arra, hogy az állam elkötelezte magát amellett, hogy „minden élet számít”.

„Ezek a gyermekek mind megérdemelnek egy lehetőséget az álmaik, a törekvéseik, a reményeik beteljesülésére, mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezek valóra tudjanak válni egy szerető otthonban”

-mondta.

Egy korábbi törvény 19 millió dolláros ösztöndíjat biztosít a nevelésbe vett gyermekeket nevelő rokonoknak vagy családi barátoknak. Az új törvényjavaslat ezenfelül még elkülönít 25 millió dollárt az olyan nevelőszülők számára, akik 5 éves vagy annál fiatalabb gyermekeket nevelnek; így havonta 200 dollárral támogatják a gyermekgondozási költségeket. Ezzel több mint 7000 nevelőszülő kap támogatást az államtól.

A republikánus kormányzó azt is elmondta, hogy a törvény lehetővé teszi, hogy a nevelt gyermekek magasabb ösztöndíjat kapjanak az állami egyetemeken és kollégiumban való elhelyezéshez, illetve tandíjmentességet élvezhetnek az állami egyetemeken, valamint díjmentességet a munkaerő-képző programokon.

A törvény azoknak is segítséget nyújt, akik korábban voltak nevelt gyermekek, de már felnőttek. Melléjük például mentorokat rendelnek, hogy felkészítsék őket az önálló, független életre.

DeSantis a fenti törvény előtt egy nappal aláírt egy olyan törvényjavaslatot is, ami 70 millió dollárt különít el olyan programok számára, melyek arra ösztönzik az apákat, hogy sokkal jobban vegyenek részt gyermekeik életében.

Vida Zsanett / Christian Headlines

Legfrissebb