Florida: az USA új szabályozása ellenére sem lehet könnyebben beszerezi az abortusztablettákat

Figyelmeztették a gyógyszertárakat, hogy nem adhatnak ki abortusztablettákat most sem.

Florida: az USA új szabályozása ellenére sem lehet könnyebben beszerezi az abortusztablettákat
Photo by Melany @ tuinfosalud.com / Unsplash / A kép illusztráció

A floridai egészségügyi hivatal figyelmeztette a gyógyszertárakat, hogy nem adhatják ki az abortusztablettát, miután az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal közölte, hogy a nők számára lehetővé teszi a kémiai abortuszhoz szükséges gyógyszerek vény nélkül történő beszerzését.

A floridai egészségügyi hatóság múlt héten közleményt adott ki, amelyben kijelentette, hogy a floridai törvények továbbra is megakadályozzák, hogy a nők gyógyszertárakban szerezzék be a mifeprisztont. Az ügynökség két floridai törvényt idézett, amelyek szerintük tiltják az abortusztablettát a gyógyszertárakban.

Az egyik jogszabály kimondja, hogy "[n]em végezhető terhességmegszakítás bármikor, kivéve [engedéllyel rendelkező] orvos által". A másik pedig kimondja, hogy "[a]z abortuszt - a sürgősségi ellátás esetét kivéve - tilos bárkinek elvégeznie, vagy segíteni az abortusz elvégzésében egy személyen, kivéve egy érvényes engedéllyel rendelkező kórházban vagy abortuszklinikán, illetve orvosi rendelőben".

A floridai ügynökség kijelentette, hogy "e rendelkezések szándékos megsértése büntetőjogi szankciókat vonhat maga után", és kiemelte, hogy "minden bűncselekményre utaló bizonyítékot" a helyi bűnüldöző szervekhez továbbít.

A nyilatkozat az FDA bejelentését követi, miszerint módosították a mifeprisztonra vonatkozó kockázatértékelési és kockázatcsökkentési stratégiákat, hogy a tablettát "bizonyos gyógyszertárak, illetve minősített orvos által vagy annak igazolása mellett lehessen kiadni".

(Christian Post)

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2023 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.