Ugrás a tartalomra

Florida: 300 százalékkal nőtt a zsidók elleni bűncselekmények száma egy évtized alatt

Photo by Denys Kostyuchenko / Unsplash

Az ADL szerint az elmúlt évtizedben 300 százalékkal nőtt a zsidók elleni bűncselekmények száma Floridában.

Az antiszemita gyűlölet-bűncselekmények száma Floridában az elmúlt két és fél évben megugrott, és a fehér felsőbbrendűségi csoportok felelősek ezeknek a nagy részéért.

„Florida a fehér felsőbbrendűek és más szélsőjobboldali szélsőségesek kiterjedt, egymással összefüggő hálózatának ad otthont”, amelyek együttműködnek propagandakampányok és utcai demonstrációk lebonyolításában – jegyezte meg a jelentés.

Ezek közé tartozik több neonáci csoport, a Patriot Front, a White Lives Matter hálózat, a New Jersey European Heritage Association (NJEHA) és a Goyim Defense League, valamint több mint tucat másik szervezet is.

A jelentés szerint a fehérek felsőbbrendűségét képviselő Patriot Front és az NJEHA különösen jelentős volt a gyűlöletkeltő anyagok terjesztésében az egész államban az elmúlt két és fél évben. Az ADL több mint 400 ilyen gyűlöletüzenet terjesztésének esetét rögzítette ebben az időszakban, amelyek közül 95 „antiszemita nyelvezetet vagy szimbólumokat tartalmazott, zsidó intézményeket célzott meg, vagy mindkettőt”.

Összességében a jelentés szerint az elmúlt évtizedben 300 százalékkal nőtt a bejelentett antiszemita gyűlölet-bűncselekmények száma az államban. A számok különösen az elmúlt néhány évben nőttek meg, 2021-ben 50 százalékkal nőtt az esetszám 2020-hoz képest.

(World Israeli News)

Legfrissebb