Ugrás a tartalomra

Fiatal keresztény anyát vertek láncra hite miatt, megkínozták és elvették gyermekeit

Saját férje támadta meg a frissen megtért anyát, áramütéssel kínozták.

Egy fiatal szudáni anyát otthonában láncra vertek, egy pszichiátriai kórházban áramütéseknek vetették alá, és elvették gyermekeit, mindezt azért, mert elhagyta az iszlámot Jézus Krisztusért - közölte egy helyi forrás.

Az Omdurmanban élő Awatif Abdalla Kaki, egy 27 éves, négygyermekes anya keresztény lett, miután egy rokona beszélt neki a Krisztusba vetett hit általi megváltásról - mondta a forrás, aki biztonsági okokból kért névtelenséget.

Néhány nappal azután, hogy elfogadta Krisztust a férje megpróbálta kényszeríteni, hogy megtagadja a hitét azzal, hogy leláncolta a lábát és szorosabbra húzta a láncokat - mondta a forrás. Azt állította, hogy a nő őrült, ezután erőszakkal egy pszichiátriai kórházba vitte, ahol akarata ellenére ismeretlen injekciót és áramütést kapott - mondta a forrás.

Abdalla lábai megsérültek a láncoktól, és férje elvitte a gyermekeiket a szüleihez, hogy vele éljenek - mondta a forrás. Négy gyermeke közül a legidősebb 8 éves.

"Továbbra is lelki gyötrelemben él"

- mondta a forrás, hozzátéve, hogy szülei és testvérei mind muszlimok, akik úgy vélik, hogy a nő mentális betegségben szenved, mert hisz Krisztusban.

"Féltem a biztonságát, és imádkozom, hogy menedéket kapjon az otthonán kívül, hogy megnyugodjon és növekedhessen az új hitében"

Abdalla nem kap segítséget semmilyen kereszténytől - mondta a forrás.

Az Open Doors 2023-as világfigyelő listáján, amely azokat az országokat sorolja fel, ahol a legnehezebb kereszténynek lenni, Szudán az előző évi 13. helyről a 10. helyre került, mivel a nem állami szereplők által elkövetett támadások folytatódtak, és a vallásszabadságra vonatkozó reformokat nemzeti szinten nem léptették életbe.

Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma 2019-ben törölte Szudánt a "vallásszabadság szisztematikus, folyamatos és kirívó megsértését" folytató vagy eltűrő, különös aggodalomra okot adó országok (CPC) listájáról, és megfigyelési listára emelte. A Külügyminisztérium 2020 decemberében törölte Szudánt a különleges megfigyelési listáról is.

(Christian Today)

Legfrissebb