Ugrás a tartalomra

Ferenc pápa megdicsérte a melegségért felelős katolikus szolgálót

Martin atya szerint a katolikusoknak ünnepelniük kell a Pride hónapot.

Photo by Karl Raymund Catabas / Unsplash

Ferenc pápa támogató levelet írt James Martin atyának, az LMBTQ+ szószólónak, imákat ígérve az ebben a hónapban New Yorkban megrendezésre kerülő Pride konferencia sikeréért.

"Üdvözletemet küldöm a Fordham Egyetemen megrendezésre kerülő találkozó tagjainak"

- írta a pápa katolikus társának.

"Önök és mindazok, akik az Outreach konferencián dolgoznak, imáimban és jókívánságaimban részesülnek"

-tette hozzá.


Ahogy más alkalmakkor is tette, a pápa dicsérte Martin atyát "mindazért a jóért, amit tesz. Köszönöm, köszönöm a tanúságtételét" - tette hozzá.

A pápa 2023. május 6-án írta levelét és kifejezetten az Outreach LMBTQ Katolikus Lelkészi Konferenciára utal, amelyet a Fordham Egyetemen tartanak június 16-18. között.

Ez a harmadik ilyen levél, amelyet Ferenc pápa küldött Martin atyának. Egy korábbi alkalommal megköszönte Martin atyának "lelkipásztori buzgalmát",

miközben megdicsérte, hogy "Isten stílusát" utánozza.

Ferenc pápa személyesen is találkozott Martin atyával két különálló magánaudiencián a vatikáni Apostoli Palotában, "ahol megvitatták az LMBTQ katolikusok szolgálatát" - jegyzi meg Martin atya.


Tavaly Martin atya kijelentette, hogy az egyházaknak különleges kötelességük megünnepelni a Prideot, mivel sok melegellenes erőszakot "vallási indíttatásból" követtek el.


A júniusi Pride-rendezvényeken való részvétel az egyik módja annak, hogy megéljük a Katolikus Katekizmus felhívását a homoszexuálisok tiszteletteljes kezelésére - javasolta.

"A katolikusoknak meg kell ünnepelniük a Pride hónapot,"

-mondta, mert véleménye szerint a meleg büszkeség "egy olyan embercsoport emberi méltóságának ünneplése, akikkel oly sokáig úgy bántak, mint a mocsokkal".

"Az egyházak számára különösen fontos, hogy ünnepeljék a Pride-ot, mivel az LMBTQ közösséget ért elutasítás, sőt erőszak nagy részét a vallás motiválta, vagy legalábbis az, amit az emberek szerint a vallás tanít"

- jelentette ki a katolikus atya. Martin atya azt állította, hogy:

"Júniusban a katolikusok a Szent Szív hónapját ünneplik. Az LMBTQ emberek a Pride hónapot ünneplik. Az LMBTQ katolikusok mindkettőt ünneplik. Az egyik megmutatja nekünk, hogyan szeret Jézus. A másik azt mutatja meg, hogy kit hív Jézus ma szeretni."


(Breitbart)

Legfrissebb