Ugrás a tartalomra

Fenyegetés miatt kellett törölni egy texasi gyülekezet jelenléti istentiszteletét

Photo by Daniel Tseng / Unsplash

Egy texasi gyülekezet, az Első Dallasi Presbiteriánus Gyülekezet volt kénytelen a hétvégére bezárni kapuit, miután egy meg nem nevezett személy „fenyegető üzenetet küldött a gyülekezetnek, benne előrejelezve egy jövőben esedékes nagyobb méretű támadást”.


Meghallgatnád inkább? 🎧 Napi hír podcastunkban ezt a hírt is megtalálod! 👇A gyülekezet lelkésze, Amos Disasa tette közzé a közleményt, melyben a hétvégi istentisztelet eltörlését azzal indokolta, hogy „egy, a gyülekezetbe járó személytől olyan fenyegető e-mailt kaptunk, melyről úgy gondoltuk, hogy veszélyt jelent a közösségünk biztonságára.”

Az e-mail üzenet után a gyülekezet felvette a kapcsolatot a dallasi rendőrséggel, akik megtették a szükséges lépéseket. Ők tanácsolták a gyülekezet biztonsága érdekében történő hétvégi bezárást is, ezáltal több időt nyerve a fenyegetést jelentő személy felkutatására és a fenyegetés elbírálására is.

A gyülekezet lelkésze megkönnyebbülését fejezte ki a rendőrség gyors cselekvésével és a fenyegetést jelentő személlyel szembeni fellépésével kapcsolatban. Elmondta, hogy a személy többet nem léphet be a gyülekezet épületébe, ezenkívül pedig az épület biztonságát is megerősítik azzal, hogy ezentúl a biztonsági személyzeten kívül rendőrségi jelenlétet is biztosít a helyi rendőrség a nyitvatartási órákban.

A hétvégi istentiszteletet online formában tartották meg, ahol bejelentették, hogy a szükséges óvintézkedéseket megtették, a fenyegetettség elmúlt, ezért hétfőtől minden a megszokott módon fog zajlani a gyülekezet életében.

A gyülekezetet 1856-ban alapította 11 ember, akik nem sokkal azelőtt telepedtek le Dallas városában. A gyülekezet első épülete 1873-ban épült, a jelenlegi ingatlanjukban pedig 1913 óta tartanak istentiszteleteket.

Vida Zsanett / Christian Post

Legfrissebb