Felvetette lemondásának lehetőségét Ferenc pápa

Felvetette lemondásának lehetőségét Ferenc pápa
Fotó: Getty Images

Ferenc pápa elmondta, hogy hamarosan elérkezhet az idő, amikor meg kell fontolnia a lemondását – és le is mondana, ha úgy érezné, hogy egészségi állapota miatt nem tud úgy szolgálni, ahogyan kellene - írta meg az Index.

A lemondás idejéről hosszú, több napos fárasztó kanadai útja végén beszélt, ahol többek között egy kultikus indián zarándokhelyen tett látogatást Ferenc pápa. Hangsúlyozta, hogy egyelőre folytatni kívánja a feladatait és Isten fogja vezetni, hogy mikor vonuljon vissza.

„Nem katasztrófa pápát váltani, nem tabu”

– mondta újságíróknak a pápa.

Az ajtó nyitva áll – ez egy normális lehetőség. De a mai napig nem kopogtam ezen az ajtón. Nem éreztem szükségét annak, hogy elgondolkodjak ezen a lehetőségen. Ez nem jelenti azt, hogy két nap múlva ne kezdhetnék el gondolkodni rajta

~ fogalamzott a visszavonulás lehetőségéről.

Ferenc pápa az elmúlt hónapokban folyamatos térdproblémákkal küzdött, amelyek mozgási képességeit befolyásolták. Kanadai látogatásának nagy részét kerekesszékben töltötte de eddig elutasította azt, hogy komolyabb, életveszélyes betegséggel kűzedene.

Ez az utazás intenzív volt. Nem hiszem, hogy az én koromban és a térdem korlátozottságával ugyanolyan ritmusban tudok tovább utazni, mint korábban. Vagy takarékoskodnom kell egy kicsit az erőmmel, hogy továbbra is szolgálhassam az egyházat, vagy meg kell fontolnom a lemondás lehetőségét.

– mondta Ferenc pápa.

Nyomj ESC-t a kilépéshez!

© 2022 Hit Rádió

Sikeresen előfizettél, csomagod: Hit Rádió
Nagyszerű! Már csak a fizetés van hátra! Hit Rádió
Jó újra látni! Sikeresen bejelentkeztél!
Szuper! A fiókod aktív és mindenhez hozzáférsz!.
Sikeresen mentve a számlázási információk!
Sikertelen mentés!
A link sajnos elévült.