Ugrás a tartalomra

Közép-Indiában ebben a hónapban hat álarcos férfi megölte annak a 22 kereszténynek az egyikét, akiket egy maoista csoport arra figyelmeztetett, hogy hagyják el a lelkipásztorságot.

Rokonok elmondása szerint Yalam Shankar pásztort március 17-én este agyonlőtték otthona előtt a Chhattisgarh állam Bijapur kerületi Angampalli falujában, felesége és menye előtt. A lelkész ötvenes évei elején járt.

A támadók egy cetlit hagytak a testén, miszerint maoisták ölték meg, mert „rendőri besúgó” volt, de a terület keresztény vezetői és a rendőrség is a kételkedett abban, hogy ez volt az indíték.

Miközben Shankar lelkész vacsorázott március 17-én, néhány férfi a háza előtt a legidősebb fia nevét kiáltozta. Shankar lelkész kiment hozzájuk beszélni, a felesége és a menye pedig követte őket.

Amint kiért, és közölte, hogy fia nincs otthon, a hat kendővel letakart arcú férfi rátámadt – mondta a menye, akinek a nevét biztonsági okokból titkolják.

„Amint az apósom kilépett a házból, hátulra kötötték a kezét”

– mondta.

„Aztán megütötték az arcát, és letérdelésre kényszerítették. Miután megtette, egy késsel felvágták a tarkóját. Két golyót lőttek a mellkasába, és mellkason szúrták"

-emlékezett vissza.

Az álarcos férfiak elmentek, de hamarosan visszatértek, és megrúgták a testét, hogy meggyőződjenek arról, hogy meghalt – mondta.

Az egyik támadó fegyverrel közeledett Shankar lelkész menyéhez, amitől az elájult.

„A szívverésem hirtelen felgyorsult, a fejem forogni kezdett, és elájultam a félelemtől”

– mondta.

Shankar lelkész holttestét boncolásra vitték, és március 18-án késő délután eltemették. Feleségét, két fiát, menyét és unokáit hagyta hátra.

A testén hagyott, kézzel írott, 12 pontos hindi nyelvű feljegyzés a következő volt:

„Angampalli falu, Yalam Shankar rendőrségi besúgóját a Népi Felszabadító Gerilla Hadsereg, a betiltott Indiai Kommunista Párt fegyveres szárnya ölte meg."

(Christian Headlines)

Legfrissebb